DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Antep’teki bombalı saldırıyı kınadı. Yazılı açıklama yapan Kani Beko, hükümetin Suriye politikasını işaret ederek şunları söyledi: “Her geçen gün yeni bir katliamın yaşandığı ülkemizde iktidarın, bir kez dahi siyasi sorumluluk üstlenmemesi ve hesap vermemesi artık kabul edilemez bir noktaya ulaştı.Bu katliam hükümetin izlediği vahim Suriye politikasının sonucudur. Bu katliam, Şam'da "bayram namazı” kılma hayallerinin, Ortadoğu'daki savaşa taraf olma politikasının sonucudur. Bu katliam, bu cihatçı çetelerin Gaziantep'i adeta üs olarak kullanmalarına göz yumulmasının sonucudur. Fransa'da gerçekleşen terör saldırısından sonra bu şehirde kutlama konvoylarına kim izin verdiyse, dün yaşanan katliamı o cesaretlendirmiştir! Bu katliamın sorumluları, Suriye sınırını bu katillere açan, onlara silah verenlerdir. Henüz geçtiğimiz ay açıklanan 10 Ekim Katliamı iddianamesinde IŞİD'in "Antep Emiri” Yunus Durmaz'ın örgütün "Sınır Emiri” İlhami Balı'ya, "kentteki düğünlere bombalı intihar saldırısı düzenleyebileceklerini” söylediği bir yazışma da yer alıyor. Göz göre göre gelen bu katliamın nasıl olup da önlenemediğini, nasıl bir güvenlik zaafiyeti olduğunu ısrarla sormak zorundayız.”

Hükümetin Suriye politikasından vazgeçmeye çağıran Beko, “Savaşa, katliamlara, ölümlere karşı birlikte yaşama ve birlikte yaşatma irademizi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

GIDA-İŞ: SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKARILSIN

DİSK’e bağlı Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan’da yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı kınadı. Aslan, “Yaşanan saldırı, uzun yıllardır süren AKP hükümeti politikaların sonuçları olarak ortaya çıkmaktadır. Ülkemizi Ortadoğu’da savaş bataklığına sürükleyen, içerde çatışmaları büyüten, ayrıştıran, tekleştiren, kutuplaştıran politikalardan uzak durulmadığı sürece, bu politikaların sonuçları çeşitli biçimlerde ortaya çıkmaya devam edecektir” dedi.

Hükümetin yaşananlardan ders çıkartarak, Suriye politikasından vazgeçmeye çağıran Aslan, hükümet yetkililerin yaptığı açıklamalara da tepki göstererek, katliamda sorumluğu bulunanların açığa çıkartılarak yargılanmasını talep etti.

Kaynak: Birgun.net