Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Zekeriya Öz ve Adil Öksüz’ün Gürcistan’da yakalandığını iddialarına ilişkin, “Bu bilgi doğru değildir. Gürcü yetkililerle yakın temas içindeyiz. Her türlü detay, bilgi, ihbar titizlikle değerlendiriliyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, TBMM’de gazetecilerin soruların cevapladı. Çavuşoğlu, Zekeriya Öz ve Adil Öksüz’ün Gürcistan’da yakalandığını iddialarına ilişkin soruya, “Şu anda bu bilgi doğru değildir. Ama değişik ihbarlar geliyor. Bunların hepsi değerlendiriliyor. Gürcü yetkililerle yakın temas içindeyiz. Her türlü detay, bilgi, ihbar titizlikle değerlendiriliyor” dedi.

Gürcistan’da olabileceklerine dair şüphenin olup olmadığına ilişkin soruya Çavuşoğlu, “Zekeriya Öz daha önce Gürcistan’a kaçmıştı. Gümrük kapısındaki kameralarda tespit edilmişti. Avrupa‘ya gidip geldiği bilgisi var. Bize gelen her bilgiyi sadece bu ikisi için değil, diğer kaçanlarla ilgili her bilgiyi inceliyoruz, takip de ediyoruz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar izlerini süreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net