İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat görevlilerinden 8'i tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Jandarma istihbarat görevlileri 27 Temmuz günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün İstanbul ve Trabzon'da eş zamanlı düzenlediği

15 Temmuz sonrası iki jandarma tutuklanmıştı

Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında daha önce İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube'de görevli astubay Abdullah Dinç 2 Ağustos günü, Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şube'de görevli Ergün Yorulmaz 8 Ağustos günü tutuklanmıştı.

Eski jandarma istihbarat görevlisi olan ve halen Esenyurt Belediyesi'nde Zabıta Müdürü olarak görev yapan Yusuf Bozca ise yine 2 Ağustos günü "yurt dışına çıkış yasağı" ve "evine en yakın güvenlik birimine haftada bir imza verme" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbirlerinin uygulanması şartıyla serbest bırakılmıştı. (T24)

Kaynak: Birgun.net