Antalya'da çalışma arkadaşına hediye gönderilen ‘dinamit' görünümlü çalar saati kargodan teslim alan, ardından da su faturası yatırmak için Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'ne giren kişi, güvenlik kontrolü sırasında paniğe neden oldu.

Konyaaltı ilçesindeki bir hukuk bürosunda çalışan Ayça C., mesai arkadaşı Suat A.'dan kendisine gelen bir hediyeyi kargo firmasından almasını istedi. Bunun üzerine kargodan hediyeyi alan Suat A, su faturasını yatırmak için Dumlupınar Bulvarı'ndaki ASAT Genel Müdürlüğüne gitti. Genel müdürlük girişinde güvenlik kontrolü için X-ray cihazından geçen Suat A.'nın yanında bulunan kutuda, üzerinde saat, kablo ve dinamitlerin yer aldığı bir düzenek olduğu fark edildi.

‘ELİNDE BOMBA BULUNAN BİR KİŞİ GİRMEYE ÇALIŞIYOR'

Bir güvenlik görevlisi, kutuyu alarak, binadan dışında refüje attı. Bu sırada binaya girmek için bekleyen vatandaşlar da polise "ASAT Genel Müdürlüğü'ne elinde bomba bulunan bir kişi girmeye çalışıyor" şeklinde ihbarda bulundu.

İhbarın üzerine çok sayıda terör, bomba imha ve asayiş ekibi, ASAT Genel Müdürlüğü'ne geldi. Ellerinde uzun namlulu silahlar ile çevre güvenliği alan polis ekipleri, genel müdürlüğün önündeki caddeyi de trafiğe kapattı. Bina çevresine vatandaşların yaklaşmasına izin verilmedi.

Polis ekipleri, güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilen Suat A.'yı gözaltına aldı. Kutu üzerinde inceleme yapan polis ekipleri, düzeneğin bazı alışveriş sitelerinde satılan ‘dinamit' görünümlü çalar saat olduğunu tespit etti.

TUTANAK TUTULDU

Hediyeyi gönderen ve Kemer ilçesinde yaşadığı öğrenilen Adnan İ.'ye telefonla ulaşan polis ekipleri, Adnan İ. ve Ayça C.'nin ifadesinin ardından gerçeği öğrendi. Polis ekipleri, düzeneğin bomba olmadığına dair tutanak tutup olay yerinden ayrıldı.

Kaynak: Birgun.net