Leonardo DiCaprio ödül alırken yaptığı teşekkür konuşmasında iklim değişikliğine vurgu yaptı.

The Revenant (Diriliş) filmiyle En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülen Leonardo DiCaprio, 2015 yılının dünya tarihinde kaydedilen en sıcak yıl olduğuna dikkat çekti.

‘’Küresel ısınma bir gerçek ve tam da şu anda oluyor’’ açıklamasını yapan 42 yaşındaki aktör, ‘’Dünyadaki tüm canlı türlerinin karşı karşıya olduğu bu sorun, insanlığın en acil olarak önlem alması gereken tehdit’’ diyerek sözlerine devam etti.

Gelecek kuşakların devamı için dünya liderlerini ve tüm insanlığı ortak hareket etmeye davet eden DiCaprio’nun bu sözleri salonda büyük alkış aldı ve konuşması 190 bin kez like aldı, 150 bin defa ise retweet’lendi.

AYIYA TEŞEKKÜR ETMEDİ, Tİ'YE ALINDI

DiCaprio'nun çevreci konuşması beğeni topladı ancak, 42 yaşındaki aktörün rol arkadaşı ayıya teşekkür etmemesi sosyal medyada ti'ye alındı. Çünkü büyük çoğunluk DiCaprio'nun Oscar'ı "ayı ile dövüştüğü" sahne sayesinde kazandığı görüşünde.

"GAZETECİLER İÇİN"

Geceye ırkçılık, çevre gibi önemli konularda göndermeler damga vururken, 2 ödül alan Spotlight'ın yönetmeni de “Bu filmi, iktidardan hesap soran ve sormaya devam eden gazeteciler için yaptık" dedi. (NTV, Evrensel)

Kaynak: Birgun.net