AKP hükümeti tarafından kamu kaynaklarının özelleştirilmesine olanak veren adımlar atılmasına Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) sert tepki gösterdi. ÖDP Başkanlar Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada “AKP, OHAL ilanın ardından ‘devletin sıfırdan kurulacağını’ açıklamıştı! Devleti sıfırdan kurmak adına, devlet sıfırlanıyor” dendi.

‘Fırsatı ganimete çevirmek istiyorlar’

AKP’nin 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra kamuya ait kalan ne varsa özelleştirme kararı almasını ‘fırsatı ganimete çevirmek’ olarak niteleyen ÖDP, emekçilerin sırtından oluşturulacak olan zorunlu emeklilik sistemi ve Varlık Fonu’na da tepki gösterdi.

Açıklamada AKP’nin ekonomik modelinin özelleştirmeler ve ülkeye sıcak para girmesine muhtaç olduğu vurgulanarak “AKP, 13 yıllık iktidar dönemi boyunca piyasacı, yağma ve talana dayalı politikalarını hayata geçirmiştir. Bugün ise bu yıkımı hızlandırmakta, sermayeye yeni alanlar açmaktadır” dendi.

‘Yandaşlar ucuza kapatacak’

Saray merkezli yandaş sermayenin ‘ucuza kapatılan’ kamu varlıklarından oluşacak rantı paylaşacağı belirtilen açıklamada, “Varlıklarımızın, birikimlerimizin siyasi iktidar tarafından yok pahasına yerli ve uluslararası sermayeye peşkeş çekilmesine, ülkemizin üzerinde bulunan tüm değerleri ile birlikte iktidarın şirketine dönüştürülmesine karşı en etkili yanıtı 2013 Haziran Direnişi ile vermiştik. Yeniden Taksim’e ‘Topçu Kışlası’ planlarıyla bu talanı taçlandıran AKP bu peşkeş ve yağmada yine bizleri karşısında bulacaktır. Çok geç olmadan özelleştirmeler derhal durdurulmalı, özelleştirilen tüm hizmetler tekrar kamuya iade edilmelidir. Özelleştirme kapsamında olan ve özelleştirilen kamu işletmelerindeki emekçilerin güvenceli çalışma hakları iade edilmeli, esnek, taşeron, kiralık işçi vb. tüm emek düşmanı uygulamalara son verilmelidir” görüşü paylaşıldı.

Kaynak: Birgun.net