"FETÖ / PDY perasyonu" kapsamında gözaltına alınan, yüz ve kol nakillerindeki başarısı ile adını duyuran ve devletin 'pardon' dediği Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu: "Ergenekon, Balyoz davalarında yıllarca suçsuz yere hapis yatanları düşününce şu an yaşadıklarıma kızamıyorum. En azından hatadan erken dönüldü, devlet özür diledi.”

Hürriyet gazetesinden Salim Uzun'un haberinde yer alan bilgilere göre, Antalya polisinin Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması operasyonlarında yanlışlıkla gözaltına alınan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu, Hürriyet’e konuştu. 3 gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılan Ramazanoğlu, kimseye kızgın olmadığını, aksine hatanın erken fark edilmesi ve özür dilenmesi nedeniyle mutlu olduğunu söyledi.

‘GERÇEK ORTAYA ÇIKTI’

Organ nakillerindeki başarılı çalışmaları ile tanınan Ramazanoğlu, “Cuma günü yapılan operasyonda gözaltına alındım. Bana da diğer hocalarımıza olduğu gibi terör örgütleri ile bağlantılarım olup olmadığını sordular. Evimde arama yaptılar. Cep telefonlarımız ve bilgisayarlarımıza el koydular. Ancak daha sonra gerçekler ortaya çıktı” dedi.

‘POLİS SAYGILIYDI’

Gözaltına alındıktan sonra Serik’teki merkeze götürüldüklerini kaydeden Ramazanoğlu, “Şunu özellikle ifade etmeliyim ki polisler bize çok iyi davrandı. Saygısızlık yapmadılar. Ergenekon, Balyoz davalarında yıllarca suçsuz yere hapis yatanları düşününce şu an yaşadıklarıma kızamıyorum. En azından hatadan erken dönüldü” diye konuştu.

‘GENÇLER DAHA TEPKİLİ’

Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun, “Hocalarımızdan özür diledik” açıklamasını da değerlendiren Ramazanoğlu, şöyle dedi: “Devletimiz zor bir süreçten geçiyor. Bu olayıben biraz daha olgun karşıladım. Ancak genç arkadaşlarımız daha tepkili. Keşke böyle bir hata olmasaydı. Ancak yine de devlet yetkililerinin böyle bir özürde bulunması güzel.”

Kaynak: Birgun.net