Türkiye Futbol Federasyonu, Kocaeli’ndeki Darıca G.Birliği maçında taraftarları “Berkin Elvan ölümsüzdür, her yer Dersim, her yer direniş” diye tezahürat yapan 3. lig, 3. grup takımı Dersimspor’a ağır para cezası verdi.

Cumhuriyet'ten Arif Kızılyalın'ın haberine göre, maçın 38. dakikasında açık olan kapıdan sahaya inip, Darıca tribünleri önünde taraftarlara tekbir getirten, daha sonra da Dersim tribünleri önünde ‘Rabia’ işareti yapan cüppeli ve sarıklı amigoyu görmezden gelen temsilciler, maç içinde belli aralıklarla, “Berkin Elvan ölümsüzdür” diye tempo tutan Dersimsporlu taraftarları rapor ettiler. Ayrıca raporda, konuk taraftarların, “Her yer Dersim, her yer direniş” diye bağırdığı da yazıldı.

Bu gelişmelerin ardından PFDK, Dersimspor’a 19 sayfalık suç isnadı yolladı, alınan savunmanın ardından, Mavi-Beyazlı kulübe 28 bin lira ağır para cezası verdi. Darıca ise sahaya akreditasyonsuz girip ‘Rabia’ işareti yapan ve konuk tribünleri galeyana getiren cüppeli şahıs nedeniyle sadece uyarı cezası aldı.

Kaynak: Birgun.net