SERBAY MANSUROĞLU

Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin ardından beş ders alanında sınırlı olmak kaydıyla izin verdiği özel etüt merkezlerine bir sınırlama daha getirdi.

Özel etüt merkezi adıyla kurs açmak isteyenler yeni düzenlemeye göre en fazla bir ders için kurs açabilecek.

Anayasa Mahkemesi'nin 'teşebbüs hürriyetine aykırılık' kararı sonrası Bakanlık geçen yıl dershaneleri kapatamamıştı. O dönem düzenleme yapan Bakanlık, mahkeme kararının etrafından dolanarak dershane kavramı yerine özel etüt merkezlerine izin vermişti. Bir özel etüt merkezinin en fazla vereceği ders sayısı beş ile sınırlandırılmıştı.

YENİDEN NEŞTER VURULDU
Darbe girişimi sonrası Milli Eğitim Bakanlığı, dershane formatındaki özel etüt merkezlerine yeniden neşter vurdu. Özel etüt merkezlerini Anayasa Mahkemesi kararı gereği tamamen kapatamayan Bakanlık, en fazla bir ders için kurs açılmasına izin verecek. Daha az öğrenci anlamına gelen düzenleme ile dershanelerin tamamen bitirilmesi hedefleniyor.

KARAR RESMİ GAZETE'DE
Bakanlığın, kursların önünü kapatmak için yaptığı düzenleme bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemenin ilgili bölümünde şu ifadeler kullanıldı:

MADDE 1 – 20/3/2012 tarihli ve 28239 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (p), 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (f), 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c), dördüncü fıkrasının (d) ve beşinci fıkrasının (d) bentlerinde yer alan “en fazla beş” ibareleri “bir” olarak değiştirilmiştir.

Kaynak: Birgun.net