HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cengiz Holding’in halkın itirazlarına rağmen ‘polis-jandarma çıkarması’yla maden sahası açtığı Cerattepe’de Artvinlilerin arkasında olduğunu belirtip referandum yapılması önerisinde bulundu.

Diken'in haberine göre,Demirtaş, “Yandaşları Cengiz İnşaat’ın 50 bin 300 ağaç keseceği ortaya çıktı, halk direnişe geçti. Onlar da terörist ilan edildi. Devlete karşı direnen herkes teröristtir. Tanım böyle yapılmış. Şimdi Artvin halkı terörist olmak neymiş görüyor. Kendinize çok güveniyorsanız ısrarcıysanız maden ocağı açılmasında yapacağınız bir şey var; referandum. Halk istiyor mu, istemiyor mu görelim” diye konuştu.

‘Odun ve Su İşleri Bakanı’

Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’in 17-25 Aralık sürecinde ortaya çıkan ‘Milletin a…. koyacağız’sözlerini hatırlatan Demirtaş, hükümeti ‘Milletin anasına küfredenler’ diye andığı Cengiz’i korumakla suçladı.

Demirtaş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na ise şunları söyledi: “Odun ve Su işleri Bakanı da kesilen ağaçların yerine yenisini dikeceklerini söylüyor. Siz 50 bin ağacı kesip yok ettikten sonra aynı habitatı nerede yapabilirsiniz? Bunların ekolojiden anladığı bu. Kaç yılda doğal ortam oluşuyor, orada yaşayan canlılar dengeleri ne yapacaksınız? Halk onurlu haklı bir direniştedir. Onların ortaya koymuş olduğu taleplerin arkasındayız.”

Kaynak: Birgun.net