Diyarbakır’da toplanan “Avrupalı Sol Partilerin Dayanışması Konferansı”nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Salih Müslim ile defalarca Ankara’da görüşmeler yapmadınız mı? Sınırdan tek bir taş atmayanı terör örgütü ilan ediyorlar. Ama IŞİD’i ise öfkeli çocuklar olarak görüyorlar” diyerek tepki gösterdi.

Evrensel'de yer alan haberde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da düzenlenen “Avrupalı Sol Partilerin Dayanışması Konferansı”nda konuştu. “Bütün dünya terörünün ne olduğunu görmek isteyenler buyursun Cizre’ye, Sur’a gelsin” diye dünya liderlerine çağrıda bulunan Demirtaş, “AKP açık terör destekçisi olmuş. AKP’nin siyasi bitişinin artık başladığı bilinmelidir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın “PYD ve YPG’yi terör örgütü ilan etmesi” çabalarına yanıt veren Demirtaş, “PYD’yi terör örgütü ilan edecekler. ‘Atamız, dedemiz’ dediğiniz Şah Süleyman Türbesi nerede? PYD’nin kontrolünde, YPG’nin desteğiyle taşımadınız mı? IŞİD havaya uçuracaktı. Salih Müslim’den rica ettiniz, taşındı. Salih Müslim ile defalarca Ankara’da görüşmeler yapmadınız mı? Ne görüştünüz? PYD, Türkiye’ye geldi, elini gönlünü Türkiye’ye açtı. Bir mermi, bir taş bile sınırda atmış değil. Ama her gün top atıyorsunuz, füze atıyorsunuz.

“IŞİD’e karşı ne yaptınız?” diye soran Demirtaş, tek bir taş atmayanı terör örgütü ilan ediyorlar. Ama IŞİD’i ise öfkeli çocuklar olarak görüyorlar. Asıl terör destekçiliği budur.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net