HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erdoğan'a kendisini tutuklatma zevkini tattırmayacağını söyledi. Demirtaş hapse atılması durumunda Erdoğan'ın kendisini çıkarmak için uğraşmak durumunda kalacağını belirtti.

Cumhuriyet’ten Mahmut Ilıcalı’nın sorularını yanıtlayan Demirtaş, “Eline fırsat geçerse, kontrol ettiği yargı aracıyla yapmak isteyecektir. Ama o ömrü hayatında o duyguyu hissetmeyecek. Benden intikam aldığını, bana fatura çıkardığını ve hesap sorduğunu ömründe göremeyecek. O zevki ona tattırmayacağım. Eğer beni içeri attırırsa, beni çıkarmak için uğraşacak hale getireceğim onu” dedi.

Meclis'teki dokunulmazlık oylamasında AKP’li vekillerin biat kültürüne dayalı olarak açık oy kullandıklarını ve istedikleri oyu veremediklerini belirten Demirtaş, “Tedbir alınmasını istedik. Bir iki yöntem önerdik: Kabinlerin giriş kısmı duvara çevrilebilir. Kabinlerin önünde yığılmanın olmayacağı şekilde sırayla oy kullandırılabilir. Bu da gizliliğin sağlanması açısından önemli olabilir” şeklinde konuştu..”

Binali Yıldırım’ın AKP genel başkan adayı olarak belirlenmesini de değerlendiren Demirtaş, “Erdoğan’ın artık yüzde 100 sözünden çıkmayacak, düşük profilli, atanmış bir başbakancığımız var” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net