ZEYNEP YÜNCÜLER

stanbul Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’nde evinin balkonunda otururken polisin açtığı iddia edilen ateşle ağır yaralandıktan sonra, kaldırdığı hastanede yaşamını yitiren Pınar Gemsiz’in ölümüne ilişkin şüpheler söz konusu. Söz konusu şüpheleri BirGün’e aktaran, Gemsiz’in otopsi sürecini takip eden Avukat Ferhat Boğatekin şöyle konuştu: “Adli Tıp raporu bize yazılı olarak vermediler. Yazılı tutanak ve geçici rapor talebimizi de kabul etmediler. Daha sonra heyet halinde hazırlayıp sunacaz dediler. Kısaca sözlü bir anlatım yaptılar. Mermi, Pınar’ın göğüs kafesi bölümünü aşıp, kaburgasına ulaşmış. Mermi çekirdeğini gösterdiler, hiç deforme olamamış, delil poşetinden gördüm. Bir de tahminimce boyutu 9 mm."

Polis panik halindeydi
Adli Tıp aşamasında polisin panik halinde olması otopsiye dair söz konusu şüphelerinin güçlendiğini belirten Av. Boğatekin şöyle devam etti: “Polisin panik halinde aileyi bir kenara çekip, “Niye avukat getirdiniz, avukata gerek yok” dedi. Polisin tavrı olsun, benim savcılık ile de görüşemem. Biz de ciddi şüpheler uyandırıyor.”

Cenaze bugün
Gemsiz’in cenazesi bugün 12.00’de Gazi Mahallesi’nden kaldırılacak. Gemsiz Gazi Heykel Parkı’ndan başlayavak yürüyüş sonrası Sultangazi Mezarlığı’na defnedilecek.

Kaynak: Birgun.net