Dört aydır maaş alamayan, işyerlerine kayyum atandıktan sonra işsiz kalan, açlık grevi de dahil pek çok eylem ve etkinlik yaparak geniş yankı uyandıran Deka maden işçileri seslerini duyurmak için Meclis’e geldi. Kamuoyunda yer alan “haklarını aldılar” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten maden işçileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu ile başta Deniz Baykal, Özgür Özel, M.Rıza Yalçınkaya gibi isimler olmak üzere birçok CHP'li milletvekili ile görüştü.

Kılıçdaroğlu talimat verdi
Maden işçileri, Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret ederek, sorunlarını ve taleplerini iletti. Kılıçdaroğlu işçilere, sonra sorunları çözülünceye kadar yanlarında olacaklarını belirterek, her aşamada işçilere destek olunması için CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu’ya talimat verdi.

İşçiler, Veli Ağbaba, Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu ile birlikte basın toplantısına katıldı.



İşçilerin haklarını almasının değil eylemin bitirilmesinin amaçladığını belirten Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "İşçi arkadaşlarımızın kendi alın teriyle kazandıkları haklar hala verilmiş değil. Vali, burada eylem kırıcılığı yapmıştır. Hükümet, bu insanlara iş güvencesi sağlamak, kıdem tazminatı gibi haklarını ödemek zorundadır "dedi.

Madenci arkadaşlarımızın kavgası, her şeyden önce ekmek kavgasıdır diyen CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da, hükümetin yanlış politikaları sonucu, işsizliğin Zonguldak'ın kronik sorunu olduğunu, Zonguldak'ın kanayan yarası olduğunu vurguladı.

Alın terimiz kömür karası
İşçiler adına konuşan Cemal Akın, “Bizim sadaka gibi az az verilen ücretlere ihtiyacımız yok. Bizim hiçbir şekilde mağduriyetimiz giderilmedi. Alın terimiz kömür karasıysa, hakkımızı istiyoruz. Ramazana boynu bükük girdik, bayrama boynu bükük girmek istemiyoruz” diye konuştu. İşçi temsilcisi Ömer Kaplan ise, "Sayın Enerji Bakanı'ndan istediğimiz, iş güvencemizin verilmesidir" dedi.
Gazetecilerden gelen "AKP'li vekillerle de görüştünüz mü? Onlardan da randevu aldınız mı?” sorusuna, işçiler " İktidar vekillerimizden bir yakınlık göremedik, Zonguldak’ta sessiz kaldılar, sesimizi duymadılar, duymak istemediler. Bizim Zonguldak'ta 5 vekilimiz var. Biz ilk günden itibaren, AKP'li vekillere de ulaşmaya çalıştık. Fakat danışmanlarını bir türlü aşamadık. Kendileri ile bir türlü iletişim sağlayamadık” yanıtını verdi.

Kaynak: Birgun.net