Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Büyükçiftlik Beldesi'nin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan, partisinden istifa etti. Zeydan bundan sonra görevini bağımsız olarak sürdüreceğini söyledi.

Büyükçiftlik Belediye Başkanlığı'na 1994- 2003 yılları arasında 2 dönem Doğruyol Partisi, 2 dönem de AKP'den seçilen İsmail Rüştü Zeydan, daha sonra partisi AKP'den 25 Aralık 2013 yılında istifa ederek DBP'ye geçti. Zeydan, DBP'den de istifa ettiğini açıkladı.

'nın aktardığına göre, bundan sonra görevini bağımsız olarak sürdüreceğini belirten Zeydan, "Bizim partiyle hiçbir ilişkimiz kalmamıştırtır. Bundan sonra hiç kimseyle hiçbir partiyle bağımız kalmamıştır. Bundan sonra kendi yolumuzu kendimiz çizeceğiz. Kimsenin boyunduruğu altında kalmayacağız. Bu partiye girerken, akan kanın durmasını istemiştik ve bu amaçla da DBP'ye geçmiştim" dedi.

Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan'ın, Yüksekova İlçesi'ne bağlı Büyükçiftlik Beldesi Yeniışık Köyü Olukbaşı Mezrası'ndaki çatışmada dün sabah hayatını kaybeden 3 korucuyla aynı aşiretten olduğu belirtildi. (Kaynak: )

Kaynak: Birgun.net