Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Şırnak'ın Silopi ilçesine ziyaret gerçekleştirdi. Davutoğlu, özel uçak "ANA" ile saat 11.10'da Şırnak'a geldi. Davutoğlu'nu, Şırnak Şerafettin Elçi Havaalanında Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve diğer ilgililer karşıladı. Davutoğlu, buradan Silopi ilçesine geçti.

Davutoğlu'nun gündem dışı ziyaretini İran'a giderken ani bir şekilde gerçekleştirmiş olması da dikkat çekti. Davutoğlu'nun güvenlik gerekçesiyle ziyaretini resmi programından duyurmadığı belirtildi.

Davutoğlu, Cuma namazını Silopi'deki Çarşı Camisinde kıldıktan sonra yürüyerek Silopi Kaymakamlığına geçti ve yetkililerden brifing aldı. Davutoğlu'na ziyaretinde bazı bakanlar ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de eşlik etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, cuma hutbesinde, Hazreti Muhammed'in Veda Hutbesi'nden bir bölüm okudu.

Tarihin, inancını ve dinini kaybedenlerin dilini ve medeniyetini de kaybettiğini gösterdiğine işaret eden Görmez, "Hep birlikte, inanç değerlerine ve birbirimize sahip çıkarak, evlerden evlere kardeşlik taşıyarak bir daha Silopi'nin, Cizre'nin, Nusaybin'in, Sur'un, Silvan'ın insanları, hiçbir sıkıntı çekmesinler, haneleri tecavüze uğramasın. Hep birlikte kardeşler topluluğu olarak kendi beldelerimize abat edelim. Evlerden evlere merhamet şebekesi taşıyalım" diye konuştu.

Hazreti Nuh'un gemisinin Cudi Dağı'na indiğini anımsatan Görmez, Kur'an-ı Kerim'de bu bölgenin mübarek olarak nitelendirildiğini söyledi.

Görmez, "Biz kardeşler topluluğu olarak batısıyla, doğusuyla, Kürt'üyle, Türk'üyle, Arap'ıyla hep birlikte tıpkı Selman'ın ifade ettiği gibi İslam'ın çocukları olarak birbirimizden, kardeşliğimizi esirgemeden birbirimizi tanıyarak, birbirimize değer vererek, vatan kıldığımız bu coğrafyada birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Hep birlikte, Cenab-ı Hak bizi bütün kötülüklerden muhafaza eylesin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net