Diyarbakır halkına 'Demirtaş'ın eylem çağrısına yanıt vermediklerini' öne sürerek teşekkür eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dün bütün provokasyonlara rağmen bu çağrılara kulak asmadan Diyarbakır'ın onuru ve huzuru için tavır sergileyen Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum. Diyarbakır halkı bunlara hiç yüz vermedi" dedi.

Davutoğlu şöyle konuştu:

"Her şeyden önce bütün provokasyonlara rağmen bu çağrılara kulak asmadan Diyarbakır'ın onuru için vakur bir duruş sergileyen hemşehrilerimize teşekkürü borç biliyoruz. Diyarbakır halkı bunlara yüz vermedi. Ben de her haftasonu bölgedeyim. Bölge halkı huzur ve istikrarın ne demek olduğunu çok iyi biliyor.

Ben Sur'u Demirtaş'tan çok daha iyi bilirim. Buna aşkla bağlıyım. Diyarbakırlı da bunu çok iyi bilir. Yapmak istediği şey, psikolojik ortam oluşturup gerginlikleri kışkırtmak. Bir anda Cuma Namazını hatırladılar. Marksist- Leninist bir örgüt. Fatih paşa Camii'ni yakanlar bunlar. Ezanları susturup bir takım marşlar söyletenler bunlar. Etnik ırkçılık ile Diyarbakır halkını ayaklandıramadılar şimdi de Cuma Namazı gibi kutsal bir ibadeti kullanarak kendilerini halka yakın göstermek istediler. Diyarbakır'da tek hedefimiz kamu düzenini sağlamak, herkesin hayat hakkını sağlamak. Bunu kim tehdit ederse buna karşı gerekli tedbileri almak.

Onlar barikatların arkasındaki kandırılmış çocukları düşünmüyorlar. Dertleri örgütün elebaşlarını kurtarmak. Süren operasyonlar sonucu sona ele başları kalınca böyle çağrılar yapıyorlar. Elebaşlarını kurtarmak için çaba harcıyorlar. Sur'u ben Demirtaş'tan daha iyi bilirim ve o topraklara aşkla bağlıyım, Diyarbakır'da bunu iyi bilir. Demirtaş'ın meselesi halkı sokağa dökmek.

Cami yaktıklarını daha unutmadık."

Kaynak: Birgun.net