Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu yasal düzenlemeyle birlikte firmalar, sokakta kağıt toplayan atık kağıt işçilerinden atık alması durumunda 140 bin TL ceza ödeyecek. Bu düzenlemenin son mağdurlarından biri de atanyan Fizik Öğretmeni Adıyamanlı Ramazan Gezer oldu.

Malatya Üniversitesi Fizik Bölümünü bitiren Gezer, uzun süre öğretmen olarak atanmayı bekledi. Ancak bu beklentisi gerçekleşmeyen Ramazan Gezer, memleketinde iş bulamayınca Ankara’ya göç etme kararı aldı. Ankara'da kiraladığı bir gecekonduda 5 kişilik ailesiyle yaşamaya başlayan Gezer, yine iş bulamayınca atık kağıt toplama işine başladı. Ancak Ramazan Gezer, şimdi de kağıt toplayıcılarına getirilen yasak ile mağdur oldu.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Gezer, “10 yıldır atamam yapılmadı, devletimiz bir türlü atamamızı gerçekleştirmedi. Ondan dolayı geri dönüşüm işi yapıyordum.“ dedi. Günde 70-80 km yol kat ederek yaklaşık 30 TL kazandığını kaydeden Gezer, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çıkardığı yasayla -ki bu yasa daha önceden çıkmış, şimdi uygulanmaya başladı- sonuçta bugün biz işsiz kaldık, bu iş de elimizden gitti. Doğu tarafında zaten iş imkânı yok, çoluk çocuğumuzu nasıl geçindireceğiz? Bu işin elimizden alınmamasını istiyoruz. Türkiye genelinde yaklaşık 3 milyona yakın kişi bu işe bakıyor, devlet yetkililerinin bu işe çözüm getirmesini istiyoruz. Biz de sonuçta bu sistemin içinde yer alıyoruz. Sosyal güvencemizin olmasını istiyoruz. Belli bir firmayla anlaşıp, belediyelerin yardımıyla da bu işi yapabiliriz." açıklamasında bulundu.

Küçük bir gecekonduda ailesini geçindirme telaşına düşen Ramazan Gezer, devlet yetkililerinden gelecek güzel haberi beklediklerini dile getirdi.


Kaynak: Birgun.net