ABD başkan adayı Hillary Clinton, Demokrat Parti kurumlarına ve seçim kampanyasına yönelik siber saldırıların arkasında Rus istihbarat servislerinin bulunduğunu iddia etti.

Sputnik'te yer alan habere göre, Demokratik Ulusal Komite’nin (DNC) bilgisayarlarına saldıranların Rus istihbarat servisleri olduğunu savunan Clinton, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ı da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ‘arka çıkmakla’ suçladı.

Fox News’e konuşan Demokrat başkan adayı, “Rus istihbarat servislerinin DNC’yi hacklediğini ve birçok e-postanın yayınlanmasını ayarladıklarını biliyoruz. Ve biliyoruz ki, Donald Trump Putin’e arka çıkmak ve desteklemek için çok tedirgin edici bir çaba gösteriyor” dedi.

PESKOV: DELİCE, LAVROV: AĞZIMI BOZMAK İSTEMİYORUM

Wikileaks’in yayınladığı Demokrat Parti kurumlarına ait binlerce e-posta, parti içinde büyük bir gerilime sebep olmuştu. Üst düzey Demokrat yetkililerin Vermont Senatörü Bernie Sanders hakkında yaptıkları eleştiriler parti tabanında tepki çekerken, Clinton’ın başkan adaylığının resmi olarak açıklandığı parti kongresi de protestolara sahne olmuştu.

Birçok Demokrat yetkili, hack skandalının ardından Rusya’yı suçlarken, Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov iddiaları ‘delice’ olarak nitelendirmiş, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise konu hakkında yorum yaparak ‘ağzını bozmak istemediğini’ söylemişti.

Rusya suçlamalarının ‘yön değiştirme çabası’ olduğunu belirten Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump da, Demokrat partililerin tartışmanın odağını e-postaların içeriğinden farklı yöne çekmeye çalıştığını kaydetmişti.

Kaynak: Birgun.net