HÜSEYİN ŞİMŞEK [email protected]

Suriye’de Türkmen Dağı’ndan çekilmek zorunda kalan cihatçılar birbirlerine düştü. Sosyal medya üzerinden birbirini suçlayan cihatçılar ortaya çeşitli attı. Sultan Abdulhamidhan Tugayı komutanı Ömer Abdullah’ın Türkiye’den gelen yardımları satarak kendisine ev aldığı, mevcut tugayın ise 20 kişilik göstermelik bir grup olduğu ileri sürüldü.

“Yardımlar satılıyor, gömülüyor, çürüyor”
Cihatçılara ilişkin bilgilerin paylaşıldığı bir sayfadan atılan mesajda, “Türkmen Dağı dedikleri bölge düştü, bize de bunları yazmak vacip oldu. Türkmenlerin asıl büyük şehri Halep yanarken Türkmen Dağı'nda 10 kişilik, 20 kişilik gruplar kurarak kovboyculuk oynayan ve Türkiye'den giden yardımları yeri geldiğinde Suriye'nin iç bölgelerinde savaşan mücahitlere satan, yeri geldiğinde bu yardımları çürümeye bırakan, yeri geldiğinde bu yardımları gömen tüccar sürüsü mücahitçilik oynuyor” denildi.

Bir yılda Türkiye’den Suriye’ye binlerce yardım TIR’ının gittiği belirtilen mesajda, bu yardımların 2’nci Sahil Tümeni ile birlikte satıldığı vurgulanarak, şunlar belirtildi:

“Tam 3 yıldır kendisine Abdulhamidhan Tugayı ismini takan ve başında Ömer Abdullah sahtekarının olduğu birlik, Türkiye'den Suriye'ye giden bütün yardımları 2’nci Sahil Tümeni ile beraber satıyor, çalıyor, peşkeş çekiyor. Çakma komutanları Ömer Abdullah dahil bu grubun tek çatışması bugüne dek olmadı. Belki bir kaç çatışmada arka safta destek diye geldiler ama çatışma bitmeden piknik alanlarına, yani Türkmen Dağı'na geri döndüler.”



“Dağ düşerse yardımlar kesilir”
Suriye’deki cihatçı grupların Türkmen Dağı’nın düşmesini istememe sebebinin, gelecek yardımların kesilmesi korkusu olduğunu vurgulayan hesaptan, Ömer Abdullah ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili şunlara yer verildi:

“Türkmen Dağı diye 3 yıldır gürültü yapanlar, Türkmen Dağı düşsün istemiyordu. Çünkü biliyorlardı ki Türkmen Dağı düşerse gelen yardımlar kesilecek ve tüccarlık faaliyetleri duracak, Hatay'da kendilerine daireler, villalar alamayacaklar. İşte bu akan su durmasın diye 3 yıldır Türkmen Dağı diyorlar.

"Gece kulübünde kayıtları var"
Suriye Gerçek Haber isimli sosyal medya hesabından da benzer iddialar ortaya atıldı. Bir mesaj kaydı paylaşılan hesapta, Ömer Abdullah’ın geçen hafta Hatay Yayladağı’ndan 110 bin TL’ye ev aldığı ve Harbiye’de gece kulübünde bulunurken kayıtlarının var olduğu öne sürüldü.

“Saray şebeğinin iddiaları”
Açıklamalara yanıt veren Sultan Abdulhamidhan Tugayı, iddiaları “Saray şebeği”nin ortaya attığını belirtti. Tugaylarına ve Türkmen Dağı direnişine yapılan ithamların komik olduğunu ifade eden Tugay, “Saray şebeği tarafından bizim hiçbir çatışmaya katılmadığımız söyleniyor. Eğer katılmıyorsak kim korudu kafir postallarından bu dağı” diye soruldu.

Kaynak: Birgun.net