BİRGÜN / ANKARA

11 Mayıs 2016 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan “Tarımsal Sulamaya İlişkin Elektrik Borcu Bulunan Çiftçilere Bu Borçları Ödeninceye Kadar 2016 Yılında Destekleme Ödemesi Yapılmamasına İlişkin Karar” hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in cevaplaması talebiyle soru önergesi veren Sarıbal, 5 Mayıs’ta Resmî Gazete’de yayımlanan “2016 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar”ı hatırlattı.

“Bu kararla birlikte tarımda 2016 üretim yılı için çiftçilerimize ödenecek destekler yürürlüğe girmiştir” diyen Sarıbal, “Bu karar hükmüne göre; tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere, bu borçları ödeninceye kadar, 2016 yılında yapılması gereken tarımsal destekleme ödemeleri yapılmayacaktır” hatırlatmasında bulundu.

Sarıbal Bakan Çelik’e şu soruları sordu:
“2015 yılı itibariyle Çiftçi Kayıt Sistemine dahil çiftçi sayısı ve tarım arazisi miktarı ne kadardır? Halen Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olup, tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçi sayısı ne kadardır? Bu çiftçilerin tarımsal sulamayla ilgili olarak, elektrik şirketlerine ne kadar borcu bulunmaktadır? Çiftçilerin tarımsal sulamaya ilişkin elektrik şirketlerine olan borçlarının tahsil edilmesi, Bakanlığınızın görevleri arasında yer almakta mıdır?”

Kaynak: Birgun.net