İstanbul'un Kadıköy İlçesi'nde laiklik yanlısı bildiri dağıtırken gözaltına alınan 14 kişi, Rıhtım Karakolu'na götürüldü. Haziran Hareketi Üyelerinin gözaltına alındığını duyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Gamze Akkuş İlgezdi ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin karakola gitti.

BİLGİ VERDİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçen ve gözaltındaki kişilerle görüşen CHP milletvekilleri, ardından karakolun önünde bekleyen Haziran üyelerine bilgi verdi. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ile Gamze Akkuş İlgezdi, yaptıkları ortak açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kadıköy Rıhtım Karakolu'nda 14 kişi gözaltında... Haziran Hareketi Üyesi arkadaşlarımızın sağlık durumları da moralleri de gayet iyi... İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gözaltındaki arkadaşlarla görüşmemizi sağladı. Arkadaşlar, biraz sonra sağlık kontrolü için Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürülecek, ardından ise gözaltı işlemi Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde devam edecek.''

''MUKAVEMET SUÇLAMASI''

Yarkadaş ve İlgezdi, Haziran Üyesi göstericilerin "polise mukavemetle suçlandığı'' bilgisini de paylaştı. Gözaltı sürecinin, iddia edilen suçlama yüzünden sürdüğünü belirten CHP'li vekiller, "Partimizin tüm milletvekilleri, laiklik yanlısı bildiri dağıtırken gözaltına alınan arkadaşların durumunu yakından takip ediyor'' dedi.

GAZİ'DE DE GÖZALTI VAR

Bu arada, Gazi Mahallesi'nde aynı bildiriyi dağıttıkları için gözaltına alınan kişilerin durumunu da CHP Milletvekilleri Ali Şeker, Zeynep Altıok ve İlhan Cihaner takip ediyor. Cihaner'in her iki bölgede gözaltına alınan toplam 20 kişinin adli süreciyle ilgilendiği de öğrenildi.​

Kaynak: Birgun.net