BİRGÜN/ANKARA

CHP Balıkesir Milletvekili ve PM üyesi Mehmet Tüm, Haziran hareketinin başlattığı "Laikliği kazanacağız" kampanyasına destek verdi.

Haziran Hareketi’nin başlattığı “Dinciliğin saltanatına karşı laiklik için mücadele etmeli, laikliği kazanacağız” kampanyasını yürekten desteklediğini açıklayan Tüm, “Her zaman olduğu gibi, Türkiye’nin demokratları ve devrimcileri olarak ‘diktaya ve darbeye karşı omuz omuza ve yan yana’ duracağız” ifadelerini kaydetti.

Tüm, tarafından paylaşılan destek açıklamasında, “Pir Sultan’ın, Mevlana’nın, Hacı Bektaş’ın, Yunus’un ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı bu topraklarda ‘emeğin, barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün Türkiye’sini’ birlikte kuracağız. Birliğimizin ve barışımızın temel taşı olan Laikliği yeniden kazanacağız. Bu ülkenin aydınlık yüzlü insanları, devrimcileri, demokratları Türkiye’yi cihatçı çetelere teslim etmeyecek kadar duyarlılığa ve yurttaşlık bilincine sahiptirler. Türkiye’nin aydınlanma tarihi bunun örnekleri ile doludur. Gücünü halktan alan Haziran hareketinin, bu girişimini kutluyor her zaman yanlarında ve içlerinde olacağımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Laik, Demokratik tam bağımsız bir Türkiye özlemi ile… Haziran Hareketi’ni selamlıyorum” denildi.

Kaynak: Birgun.net