CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda, sözleşmeli personel olmak için başvuru yapanlara mülakatta ‘Dün hangi kandili kutladık? Sakal okutma nedir?’ gibi sorularla birlikte ‘Başkanlık sistemi ülkemiz için iyi olur mu?’ gibi soruların sorulduğu iddiası doğru mu?” diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün düzenlediği bir sınavda mülakata girmeyen hak kazanmayan bir kişinin asil, başka bir kişinin de yedek olarak mülakatı kazandığının açıklandığı iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise mülakata girmeye hak kazanamayan kişilerin mülakatı kazanma gerekçesi nedir?

Söz konusu sınava kaç kişi girmiştir? Mülakata girmeye hak kazanan kaç kişi vardır? Mülakata girmeye hak kazanamayan ancak mülakatı asil ve yedek olarak kazanan kişiler kimlerdir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda, sözleşmeli personel olmak için başvuru yapanlara mülakatta ‘Dün hangi kandili kutladık? Sakal okutma nedir?’ gibi sorularla birlikte ‘Başkanlık sistemi ülkemiz için iyi olur mu?’

‘Dünya 5’ten büyük’ kimin sözü?’ gibi soruların sorulduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, mülakat sınavlarında bu soruların sorulma gerekçesi nedir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve taşra teşkilatında 2015-2016 yılları arasında alınan sözleşmeli personel sayısı nedir? Bu kişilerin kaçı mülakat sınavı ile işe alınmıştır?

Bu kişiler arasında da mülakata girmeye hak kazanamadığı halde mülakatı kazanan kimseler bulunmakta mıdır?” (ANKA)

Kaynak: Birgun.net