CHP Parti Meclisi üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Mersin'de iki erkek öğrenci mikrofonla salavat getirirken, sıraya giren öğrencilere öptürülen ve içinde Sakal-ı Şerif olduğu iddia edilen kavanozun içinde ne olduğunu Milli Eğitim Bakanı'na sordu.

F5'te yer alan habere göre Sağlar, Mersin'de Selahattin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kemal Güven'in Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, salavat getiren öğrencilere içinde Sakal-ı Şerif olduğunu iddia ettiği cam fanusu öptürdüğü görüntüleri Meclis gündemine taşıdı. Sağlar, Milli Eğitim Bakanı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde, ülkenin birçok yerinde eğitim alanında ardı arkası kesilmeyen olaylar yaşandığını savundu.

MERSİN'DE SKANDALLAR BİTMİYOR

Mersin'de son dönemlerde laik ilkelerini hiçe sayan olayların kentte yaşayanları rahatsız ettiğini vurgulayan Sağlar şöyle devam etti:

“Seçim bölgem Mersin ilinde yaşanılan olaylar giderek kabul edilemez bir hal almaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyanet İşlerinin ortak projesi olarak iddia edilen bir dizi yeni çalışmalar yapılmaktadır. Örneğin, Mersin'de müftülük yetkililerinin gezdiği okullarda çocukların ölüme özendirilmesi, yine bu yetkililerce Atatürk ile Hz Muhammed'in karşılaştırılması, 'dört gün okul bir gün cami' projesi gibi olaylar gündemden düşmemiştir. Son dönemde laiklik ilkelerini hiçe sayan birçok olayın yaşandığı iddia edilen seçim bölgemde, en son yaşanılan olay kamuoyunu rahatsız etmiştir.”

Kentte sadece iki camide Sakal'ı Şerif olduğu, yaşanılan bu olay için Mersin Müftüsü Ali Melek'in de Kutlu Doğum Haftası kapsamında tüm il genelinde 456, merkezde ise 222 program düzenlediklerini, okullarda bu tür bir etkinliğin programlarında olmadığını söylediğini hatırlattı.

ÖPTÜRÜLEN KAVANOZUN İÇİNDE NE VARDI?

CHP'li Sağlar, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan şu sorulara yanıt istedi:

“Anayasadaki laiklik ilkesine aykırı eylemde bulunan okul müdürü hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Dindar nesil yetiştirme projesinin pilot ili Mersin olarak iddia edilmektedir. Böyle bir proje var mıdır? Valilik ve Cumhuriyet Başsavcısının bu konuda bir soruşturma başlatmış mıdır? İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında bu tarz eylemlerin gerçekleştirilmesi adına bir protokol yapılmış mıdır? Bu müftülük yetkilileri ve öğretmenler bu kadar serbest nasıl hareket etmektedirler? Eğitimde yaşanılan bu tarz skandalların olmaması için önlem alınacak mıdır? Sorumlular hakkında cezai işlemler uygulanmayacak mıdır? Müftülüğün açıklamasına göre; Sakal-ı Şerifin sergilenmesi için bir iznin alınmadığını anlaşılmaktadır. O halde; Öptürülen kavanozun içinde ne vardır? Sakal-ı Şerifin olmadığı iddia edilen kavanozun öptürülmesi hurafeciliğe neden olmaz mı?”

Kaynak: Birgun.net