CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü’ne AKP'ye verdiği destek ile bilinen tarihçi Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun atanmasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi'ne rektör olarak AKP'ye verdiği destek ile bilinen tarihçi Prof. Dr. Erhan Afyoncu'yu atamasının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor.

"Atadıkları rektörün tutuklanması lazım" diyen CHP Grup Başkanvekili Özel, Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü’ne Afyoncu’nun atanması hakkında şöyle konuştu:

“Atatürk’e küfredenleri Atatürk kurumlarına atamalarını çok gördük. Şimdi Milli Savunma Üniversitesi kuruluyor, askeri okulların ve akademilerin çatısı olarak. Bu çatıdaki kişi sadece bundan dört yıl önce Fetullah’ın gazetesinde yazı yazıyordu. Bu FETÖ (Gülen Cemaati) ile mücadele kriterleri düz memura uygulanan kriterler. Yani bir sendikaya üye olmak, Zaman gazetesine abone olmak, Bank Asya’ya 1 lira dahi olsa para yatırmak kriterse bu kriterleri AKP grubuna uygulasak grup kuracak milletvekili bulamazlar. Bu kriterleri uygulasak atadıkları rektörün tutuklanması lazım.”

(Hürriyet)

Kaynak: Birgun.net