CHP’li Erdem, Halk TV’de katıldığı bir programda, Zarrab davası nedeniyle Erdoğan - Davutoğlu arasında bir krizin olduğunu belirterek, “Amerika, Rıza Zarrab meselesiyle ilgili dolaylı yollardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bağlantı kuruyor. ‘Bu adamın bize vermiş olduğu zarar 2.8 milyar dolar. Bu zararın baş müsebbiblerinden biri sizsiniz, bu zararı tazmin edeceksiniz’ diyor. Reza Zarrab bu süreçte FBI’yla İstanbul’da görüşüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Davutoğlu’ndan talep edilen 2.8 milyar doları İran’a ödemesini isteyince, Davutoğlu ‘Seçimde bana bu kadar vaatte bulundurdunuz. Ben bu parayı bütçeden çıkarırsam vaatleri yerine getiremem’ diyerek reddediyor.” demişti.

Savcı Bharara'nın hazırladığı iddianamede, Davutoğlu'nun kendi isteğiyle değil yapılan bir müdahale sonrasında Başbakanlığı bıraktığına gönderme yapılarak, "Davutoğlu, Reza Zarrab'ın İran'a olan 2.7 milyar dolarlık borcu ödemediği için mi işinden oldu?" sorusunun yer aldığı haberler eklendi.

İşte iddianamede yer alan o bölüm:

ERDEM: ÜLKENİN İTİBARI, REZA VE DÖRT BAKANIN İTİBARI KADAR DEĞER TAŞIMIYOR

Konuya ilişkin Erdem, “ABD’de süren Zarrab davasında ortaya çıkan yeni bilgiler, ülkemizin hangi hassasiyetlerle yönetildiğini gözler önüne seriyor. Birileri için ülkemizin itibarı, Reza ve önüne yatan dört bakanın itibarı kadar değer taşımıyor. Haftalar önce katıldığım bir programda, Devrik Başbakan Davutoğlu’yla Erdoğan arasında Reza korkusu nedeniyle bir kriz çıktığını dile getirmiştim. Bugün Davutoğlu, 4 Mayıs Saray Darbesi mağduru olarak köşesine çekildi. Bugün bu iddialar hala geçerliliğini koruyor: Davutoğlu, acaba Reza'nın neden olduğu 2.8 milyar dolarlık borcu ödemediği için mi koltuğundan oldu? Bu iddia, bugün iddianamede ve uluslararası basında yer alıyor ve basitçe örtbas edilecek kadar basit bir konu da değil. Yeni ‘düşük profilli’ başbakana, Zarrab davasında öne sürülen tüm iddiaları, ABD’den bahsi geçen talebin gelip gelmediğini ve Erdoğan istediği borcu ödeyip ödemeyeceğini önergeyle soracağım. Ne olursa olsun, yolsuzluk yapanlar er ya da geç bir gün bu ülkede yargılanacaklar. Halktan çaldıkları, halka dönene dek biz bu olayın peşini bırakmayacağız” dedi.

Kaynak: Birgun.net