NTV yayınına bağlanan CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıyla ilgili ''Roket atacak adama genel başkanın korumaları ateş etmemiş olsaydı belki bugün genel başkanımız olmayacaktı'' dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik Artvin'de yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Canpolat şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı

''Bu sadece Kemal Kılıçdaroğlu'na değil Türkiye'ye yönelik bir saldırıdır. Genel başkanımıza yönelik suikast haberlerinin geldiği biliniyor önlemin daha ciddi alınması gerekiyordu. Roket atacak adama genel başkanın korumaları ateş etmemiş olsaydı belki bugün genel başkanımız olmayacaktı direkt genel başkanımıza yönelik bir suikastti bu. Şu bilinmelidir ki CHP Genel Başkanı'na yönelen suikast CHP'nin ve Türk halkının büyük tepkisiyle karşı karşıya olduğunu buna karşı öfkemizin büyük olduğunu saldırıların bizi yıldırmayacağının parti ve ülke olarak kenetleneceğimizin bilinmesi gerekir. Terörle bu ülkenin geleceğini kimsenin susturamayacağını bilmesi gerekiyor. CHP 15 Temmuz darbe girişiminden beri devletin ülkenin yanında yer almıştır. Ama bu ülkeyi yönetenler de CHP Genel Başkanı'nın can güvenliğini sağlamakla sorumludur. Derhal bu saldırganların yakalanıp ortaya çıkarılması lazım.''

Kaynak: Birgun.net