CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, ülkenin tehdit altında olduğunu belirterek buna karşı bir milli birlik oluşturulması gerektiğini söyledi. "Hep beraber bir an önce iç barışımızı tesis etmeliyiz." diyen Bozkurt, "Kendi Kürtlerimizle barışmalıyız, barışmalıyız arkadaş. Ne yapacağız; 10 milyon Kürdü öldürecek miyiz, gaz odasına mı dolduracağız?" dedi.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini herkesin yeniden okumasını isteyen Bozkurt, bugün de iktidar sahiplerinin gaflet ve dalalet içinde olduklarının söylenmesi gerektiğini belirterek "ihanet değil belki ama cehalet" içinde olduklarının kesin olduğunu vurguladı.

"BAŞTA HÜKÜMET VE CUMHURBAŞKANI OLMAK ÜZERE TÜM SİYASİLER SORUMLU DAVRANMALI"

"Ülkenin çoklu bir terör saldırısı ve çok uluslu bir düşmanlıkla karşı karşıya olduğu açıktır." diyen Bozkurt, başta hükümet ve Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm siyasi aktörlerin sorumlu davranmalarını istedi. Meclis'in çalıştırılması gerektiğini dile getiren Bozkurt, Parlamentonun konu mankeni ve figüranlıktan kurtulması gerektiğini vurguladı.

Bir soru üzerine CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı, Başbakan, ana muhalefet partisi lideri, MHP başkanı, HDP başkanı; kim varsa, 550 vekil bir araya gelmeliyiz. Ülkemiz tehdit altındadır. Buna karşı bir milli birlik oluşturmalıyız. Hep beraber biran önce iç barışımızı tesis etmeliyiz. Kendi Kürtlerimizle barışmalıyız, barışmalıyız arkadaş. Ne yapacağız; 10 milyon Kürdü öldürecek miyiz, gaz odasına mı dolduracağız? Barışmalıyız. PYD'nin terör örgütü olup olmadığını tartışmak yerine, Suriye'de bir an önce barışın tesis edilmesini, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasını istemeliyiz. Suriye politikamız yanlış ama kalkmış bu ülkenin Cumhurbaşkanı Suriye'deki onurlu duruşumuza dünya hayran diyor. Buna ne denebilir; o zaman devam edin."

Kaynak: Birgun.net