İstanbul'un Kadıköy İlçesi'nde ‘laiklikliği kazanacağız’ bildirisi dağıtırken gözaltına alınan aralarında Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul İl Başkanı Avukat Deniz Demirdöğen Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) Genel Başkanı Erkan Baş’ında yer aldığı 14 Haziran Hareketi üyesi için gözaltı süresi uzatıldı.

HAZİRAN Türkiye Yürütme Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ali Şeker, BirGün’e konuştu. Gözaltına alınanların ilk olarak Rıhtım Karakolu’na götürüldüğünü sonrasında da ifadeleri alınmadan, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’ye götürüldüğünü hatırlatan Şeker, “Arkadaşlar dün Kadıköy’de bildiri dağıtımı sırasında, darp edilerek gözaltına alındı.

Vatan Emniyet’e gittiğimizde, arkadaşlar oraya daha yeni getirilmişti.‘İfadelerini alıp, serbest mi bırakacaksınız’ dedim. ‘Savcılığın talimatı var, Pazartesi günü Çağlayan Adliyesi’ne götürülüp, ifadeleri orada alınacak’ denildi. Arkadaşlar kelepçeli gözaltındaydı, daha sonradan kelepçelerini çıkarttılar. Gözaltına alınmaları sırasında kötü muameleyle karşılaştılar. ‘Kendi inisiyatifinizde mi yoksa başka bir yerden mi talimat geliyor’ dedim zaman da, ‘savcılığın talimatının olduğunu’ söylediler. Arkadaşlarımızın moralleri yerinde. Gözaltı sırasında darp edilmelerinin kayıtları, adli tabiplikçe tutuldu. Zorla bir suç isnat etmeye çalışıyorlar. Fakat işin esası, dört sayfalık ‘Laikliği Kazanacağız’ bildirisi.” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net