CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, devam eden FETÖ operasyonlarına yönelik tutumu ile iligili olarak MHP'yi eleştirdi. Ağbaba, "Biz hukuk dışına çıkılmasın diye uğraşıyoruz. Karşımıza MHP sözcüleri çıkıyor ve diyorlar ki, 'OHAL KHK'larıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmaz'mış. MHP'liler, 'AKP'nin yedek partisi olabilir miyiz' derdinde herhalde" dedi.

MHP'den CHP'ye: 'KHK'ler için iptal davası açılamaz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin emek hareketlerini yakınlaştırmak, çalışanların sorunlarının çözümünde etkin rol oynaması için kurduğu 'Emek Büroları'nın ilk çalışmasına katılmak üzere Bursa'ya geldi. Partisinin il teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Veli Ağbaba, yaşama geçirdikleri 'Emek Büroları'nın, Kocaeli'de otomobil fabrikası işçilerinin sorunlarını, Bursa'da tekstil işçilerinin sorunlarını, İzmir'de petrol işçilerinin sorunlarını yerinde ve bizzat yaşayanlarla tespit edeceğini; sorunların çözümü için oluşturulacak politikaları, illere ve ilçelere yayarak, CHP'yi fikren zenginleştireceklerini söyledi.

Basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Türkiye genelinde ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan, Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK), darbe girişiminin dışında kalan konular içinde çıkartıldığını savunan Veli Ağbaba, bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını hatırlattı.

Bu süreçle ilgili CHP'yi eleştiren MHP'ye tepki gösteren Ağbaba, "Bu dönemde çıkan KHK'ların tamamı, OHAL'i de aşan kararları da kapsıyor. Bununla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne yarın başvuru yapacağız. Biz hukuk dışına çıkılmasın diye uğraşıyoruz. Karşımıza MHP sözcüleri çıkıyor ve diyorlar ki, 'OHAL KHK'larıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmaz'mış. Anayasa Mahkemesi kararlarını bilmeden konuşamayacaklarına göre, bunun tek bir izahatı var. Malum, Cumhurbaşkanı New York'ta, 'yedek vekillik' diye bir şey ortaya attı. MHP'liler de, 'AKP'nin yedek partisi olabilir miyiz' derdinde herhalde. ‘AKP, FETÖ'cü vekilleri ayıklar da, iktidar olma çoğunluğunu yitirirse AKP'nin koalisyon ortağı olur muyuz' diyen MHP, CHP'ye saldırıyor. Dünyanın hiçbir yerinde muhalefete, muhalefet edilerek muhalefet yapılmaz. MHP geçmişte olduğu gibi açıkça ilan etmişti, bu dönemde de Recep Tayyip Erdoğan'ın güdümüne girmiş durumda" ifadelerini kullandı.

"Siyasi ayağına dokunulmalı"

FETÖ operasyonlarına da değinen Ağbaba, Cemaatin siyasi ayağının da deşifre edilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda hükümeti eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Darbeyle ilişkili kurumlar sendikalar kapatıldı ama siyasi ayağına dokunmuyorsun. Dokunurlarsa ilk kapatılacak kurum AKP'dir. AKP'de, bu örgüte kol kola girmeyen, temas etmeyen bir tek kimse yoktur. Darbe girişiminin en önemli komutanlarından Mehmet Dişli'nin kardeşi. Hala AKP'de genel başkan yardımcılığı yapmaya devam ediyor. Bu örgüte finansal destek verdiği iddia edilen birinin kayınpederi, İstanbul Büyükşehir Belediye Baykanlığı yapmaya devam ediyor. AKP'de FETÖ ile ilişkili olmayan bir tek kimse yok" dedi.

"Bombayı atanlar o eğitim kurumlarında yetişenlerdir"

Hükümetin kendine muhalif olan herkesi yok etmeye çalıştığını belirten Ağbaba, "11 bin 500 öğretmen açığa alındı. FETÖ en çok eğitim alanında güçlendi. Yıllarca cemaat okullarına karşı mücadele eden sol sendikalar oldu. Eğer darbeciler bugün bu kadar güçlenip meclisin üstüne bomba atmışlarsa, herkes bilsin ki bu bombayı atanlar o eğitim kurumlarında yetişenlerdir" diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net