CHP'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yürüyüşüne izin çıkmadı.

CHP Gençlik Kolları, yarın Güvenpark'tan Anıtkabir'e yürüyüş yapmayı planlıyordu. Yürüyüşe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı bildirilmişti.

Ankara Valiliği, söz konusu yürüyüşe, güvenlik açısından uygun olmadığı bahanesiyle izin verilmediğini duyurdu.

CHP ise valiliğin açıklaması sonrası bir çağrı yaparak herkesi 10:30'da Kılıçdaroğlu öncülüğünde yürümek üzere Güvenpark'a davet etti.

CHP'nin Twitter hesabı üzerinden yapılan çağrıda; "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde yarın saat 10:30'da Güven Park'ta buluşup, Atamıza yürüyoruz!" ifadeleri kullanıldı.

Genel Başkanımız @kilicdarogluk'nun öncülüğünde yarın saat 10:30'da Güven Park'ta buluşup, Atamıza yürüyoruz! pic.twitter.com/gbNjtinVAy

— CHP (@herkesicinCHP) May 18, 2016

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada; "‘'Bizim il başkanlığı binamız Kızılay'da ve planlandığı gibi bu yürüyüş başkanlık önünden başlayarak yapılacak. Bu bir eylem değil, 19 Mayıs dolayısıyla Atamıza karanfil bırakarak bağlılıklarınızı bildirmek… Engel olunacak bir durum da yok. Valilik önlem alsın, eğer ana muhalefet liderinin de katılacağı bir yürüyüşün güvenliğini sağlayamıyorsa, Vali de Emniyet Müdürü de istifa etsin. O kutlukları işgal etmesinler. Biz tüm CHP'liler, Kızılay'dan Anıtkabir'e kadar gençlerimizle birlikte yürüyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net