CHP İstanbul Gençlik Kolları, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın karşındaki meydanda bir araya gelerek, "Ölümlere gülüyorlar, tecavüzlere susuyorlar" şeklinde parkart açarak, "Ensar Vakfı kapatılsın" şeklinde slogan attı. CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de eyleme destek verdi.

Grup adına basın açıklaması yapan CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, Türkiye'nin Karaman'dan gelen tecavüz haberi üzerine sarsıldığını belirterek, "45 erkek öğrenci cemaat evinde insanlık dışı, ahlak dışı bir şekilde tecavüze mağdur kaldı. Tecavüzün, Ensar Vakfı'na bağlı bir yerde gerçekleştiği öğrenildi. Dün mecliste 'Çocuk istismarları, çocuk tecavüzleri araştırılsın' diye önerge verildi. Ama maalesef AKP'nin milletvekilleri tarafından bu önergeler karşı oylarla beraber reddedildi. Çocuk tecavüzlerinin araştırılması önlenmiş oldu. Bu önerge bugün tekrar gündeme gelecek ve görüşülecektir" diyerek hükümeti eleştirdi.

"SESSİZ KALMAYACAĞIZ"
Kenan Oltu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun Karaman'daki skandalla ilgili yaptığı açıklamasına da değinerek "Bırakın bu yaşananları eleştirmeyi, adeta Ensar Vakfı'nı övüyor, ve onların arkasında duran bir açıklama yapıyor. Biz halk olarak asla sessiz kalmayacağız. Ama o bakan bundan sonra sessiz kalsın. Konuşmasın. Çünkü konuşmaması bu toplum için daha da hayırlıdır" ifadelerini kullandı. Kenan Oltu, CHP Gençlik Örgütleri olarak 81 ilde suç duyurularında bulunarak, "Bu tecavüzcülerden, bu insanlık düşmanlarından hesap soracağız" sözleriyle açıklamasını tamamladı.

SUÇ DUYURUSU
Basın açıklamasının ardından CHP İstanbul Gençlik Kolları adına Kenan Oltu suç duyurusunda bulunmak için adliyeye girdi. Bir sayfalık suç duyurusunu dilekçesinde fiili işleyenler, ilgili kamu görevlileri, Ensar Vakfı Karaman Şubesi ve Karaman İmam Hatip Derneği (KAİMDER) yöneticleri hakkında "çocukların cinsel istismarı" suçundan dava açılması talep edildi. ()

Kaynak: Birgun.net