Bilal Erdoğan'ın CHP'ye açtığı davada, partinin gönüllü avukatı olarak yazdığı cevap dilekçesinde "Gittikçe otoriterleşen Erdoğan rejimi" cümlesini kullanan CHP PM Üyesi Av. Sera Kadıgil'e 1 yıl 9 ay hapis cezası çıktı!

Tayyip Erdoğan'ı ve AKP yönetimini eleştirmek artık mahkemeler tarafından "siyasal eleştiri" olarak değil, "suç" olarak görülüyor. Bunun son örneği bugün Çağlayan Adliyesi'nde yaşandı.

soL'daki habere göre, CHP Parti Meclisi Üyesi Av. Sera Kadıgil'e açılan "Cumhurbaşkanına hakaret" davasının karar duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde görüldü. Av. Sera Kadıgil, Bilal Erdoğan'ın CHP'ye ve İstanbul İl Başkanlığı'na açtığı davada, partinin gönüllü avukatı olarak mahkemeye bir cevap dilekçesi yazdı. Av. Kadıgil, cevap dilekçesinde "Gittikçe otoriterleşen Erdoğan rejimi" cümlesini kullandı. Av. Kadıgil'in bu cümlesi hakaret olarak kabul edildi ve dava açıldı.

Çağlayan Adliyesi'nde yapılan dava bugün sonuçlandı. Av. Kadıgil, "cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması nedeniyle 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: Birgun.net