CHP'li Özel, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a, “Soma’ya kurulması planlanan fakülte için Bakanlığınıza Borsa İstanbul tarafından gönderilen miktarın, Soma’ya gönderilmeyen kısmına ne olmuştur?” diye sordu.

CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Borsa İstanbul tarafından Soma’ya kurulması planlanan fakülte için Bakanlığınıza yatırılan 13 Milyon 500 TL’nin tamamının Soma’ya gönderilmemesinin nedeni nedir?

Bu kapsamda Soma’ya gönderilen miktar ne kadardır?

Soma’ya kurulması planlanan fakülte için Bakanlığınıza Borsa İstanbul tarafından gönderilen miktarın, Soma’ya gönderilmeyen kısmına ne olmuştur?

Yardım miktarının geri kalanı önümüzdeki günlerde Soma’ya gönderecek midir?

Soma’ya kurulması planlanan fakülte için ilk hazırlanan projenin tamamen değişerek bir fen lisesi projesine dönmesinin nedeni nedir?

Borsa İstanbul’un Soma’ya kurulacak fakülte için Bakanlığa gönderdiği tutar için ayrıca bir protokol hazırlanmış mıdır? Söz konusu protokolde yardım miktarının hangi amaçla kullanılacağı yazılmış mıdır? Yazılmış ise bu amaç nedir?

Soma’ya fakülte kurulması düşünülmekte midir?

Düşünülmekte ise ne zaman kurulması öngörülmektedir?

Borsa İstanbul’un katkıları ile kurulacak fakültenin şu anki akıbeti nedir?”

Kaynak: Birgun.net