Kılıçdaroğlu miniklere "Yaramazlık yapmaktan korkmayın. Merak hep önderiniz olsun" tavsiyesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu'nun Fatsa ilçesinde Eczacı İlhan Hazinedar adına yaptırılan ortaokulun açılış törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Çok teşekkür ederim. En içten saygılarımı sunuyorum. Bir eğitim kuruluşuna katkı veren emek harcayan bunu Fatsa'ya kaznadıran belediye başkanına teşekkürlerimi sunuyorum.

Bana deseler ki bu ülkeye önce ne yapmak istiyorsun? İlk hedefin ne olacak? Türkiye^nin her tarafını okullarla donatırım. Eskiden kız çocukları okula gitsin mi gitmesin mi tartışılırdı. Bugün gitmesini istiyor. Benim çocuğum benden daha iyi yetişsin diyorlar. Bu noktaya geldik. Çocukları umudumuz sizsiniz. Geleceğimiz sizsiniz.

Öğretmenlerimiz "büyüyünce ne olmak istiyorsunuz diye sorarlardı. Polis, kaymakam derdik. Ama uzak gelirdi. Bize rüya gibi gelirdi. Sizin yaşlardayken Anadolu'nun başka bir şehrine gitmek sorundu. Ama eğitimle bunları aştık bunu sağlayanın Atatürk ve arkadaşları olduğunu unutmayın.

Osmanlı'nın son döneminde Cumhuriyet kurulduğun 100 kadından 8'i okuma yazma biliyor. 100 erkekten 7'si okuma yazma biliyordu. Atatürk'ün Millet mektepleri ve köy enstitülerini açmasının sebebi buydu."

TAVSİYEM VAR: YARAMAZLIK YAPIN

Eğitim hayatın her alanında var. Çocuklar sizlere bir tavsiyem. Yaramazlık yapmaktan korkmayın. Sakın bir köşede hiç sesinizi çıkarmayan çocuk olmayın. ABD'lilerin Mars'a gönderdiği uzay aracının adı "Merak". Merak hep önderiniz olsun. Merakınızı giderirseniz başka şeyleri sorgulayacaksınız. Daha iyi bir dünyayı yaklayacağız. Geleceğimiz ve umudumuz sizlersiniz. Eğitim yapılan yatırım en verimlisi yatırımdır. Eğtime harcanan her kuruş insanlığa harcanmıştır.

Sizler gibi burada yetişen Beşiktaş belediye başkanlığı yapan arkadaşınız sizi unutmuyor. Onlar adına okul yapıyor. 750 çocuğumuz var. Her çocuğun okula gitmesi, geleceği sorgulaması önemli.

Bir sözüm de siz öğretmenlere... Ellerinizden öpüyorum. Hep saygı duydum, duymaya devam edeceğim. Sizler bu ülkenin geleceğini şekillendirecek kişilersiniz. Toplumun önderisiniz. Sizlerin pek çok sorunu var. Biliyorum. Gazi Atatürk cepheden gelir öğretmenlerini toplantısına katılırdı.

G.KORE'DEN ÖNCE OTOMOBİL ÜRETTİK AMA

Eğitim üretim demektir. Üretirseniz saygılı devlet olursunuz. Üzücü haberler vereyim. G. Kore'den önce otombil üreten ülkeyiz. Ama bugün otomobil markamız yok. Neden G. Kore kalkındı gelişti neden Türkiye treknolojiye yatırım yapamadı. Sorgulamak lazım. biz bilgiyi, kültürü herşeyimizi öğreneğiz ama geleceği inşa etmek zorundayız.

Bize Türkiye'yi miras olarak bıraktılar, biz de size bırakacağız. Güzel bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz.

Bu okulun açılışına katkı veren herkese hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Siz geleceğimizsiniz. Sevgili çocukları hepinizi gözlerinizden öpüyorum.

TARIK AKAN'I UNUTMADI

Tarık Akan'ımızı kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun. O hepimizin evindeydi. Türkiye çok güzel şeyler bıraktı. O da okulun sahibiydi. Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak: Birgun.net