CHP İstanbul İl Örgütü, canlı bomba saldırısının gerçekleştirildiği Taksim İstiklal Caddesi’ndeki alana karanfil bıraktı. İl Başkanı Cemal Canpolat, inat birlikte yaşama hakkı mücadelesini sonuna kadar kullanacaklarını belirterek, "Bu ülkede barışın ve demokrasinin hakim olacağını ısrarlı ve kararlı bir sesle daha gür söylemek için buradayız" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, PM üyeleri, il başkan yardımcıları, milletvekilleri ve ilçe başkanlarından oluşan CHP heyeti, İstiklal Caddesi’nde canlı bomba saldırısını protesto ederek, saldırıda hayatını kaybedenleri andı. Saldırının gerçekleştiği noktaya karanfil bırakan CHP heyeti adına İl Başkanı Canpolat basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Canpolat, basın açıklamasının ardından beraberindeki heyetle birlikte saldırıda dükkânları zarar gören esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, basın açıklamasında saldırıyı lanetleyerek birlik, beraberlik ve barış mesajı verdi. Canpolat açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bütün yanlış politikalara rağmen ülkemizde barışın, demokrasinin en üst düzeyde savunulması için Beyoğlu esnafıyla buluştuk. Teröre inat birlikte yaşamaya. Bu ülkede yaşayan Kürdü, Türkü ve bütün ötekileri, hiç kimseyi dışlamadan ve ötekileştirmeden, ülkede ayrımcılık, bölücülük yapmadan, bütün yurttaşlarımızı Cumhuriyet Halk Partisi olarak kucaklıyoruz. Terörü bir kez daha kınıyoruz. Brüksel'de 3 bombanın patladığı, sayısı henüz belli değil ama çok sayıda insanın öldüğü ve yaralandığı haberleri geliyor. Orada bu terörü yapanları da kınıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, ister bunun adı Brüksel, Irak, Suriye, isterse ülkemiz olsun gerçekleşen bütün terör saldırılarını kınıyoruz. Buna inat, barış içinde özgürlük içinde ve demokrasi içinde hiçbir yurttaşımızı ayırmadan bu ülkenin bütünlüğünü koruyarak, teröre ve savaşa karşı barış sesimizi ısrarla yükselteceğiz. Buradaki hedefimiz barış içerisinde bir arada yaşamaktır."

Kaynak: Birgun.net