CHP İstanbul milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Gülen'in iadesi konusunda ABD'de temaslarda bulunmak üzere Meclis'te bir heyet oluşturulacağını söyledi. HDP'li İdris Baluken ise kendileriyle heyet konusunda herhangi bir temas kurulmadığını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün katıldığı bir televizyon programında, Fethullah Gülen'in iadesi konusunda ABD'ye giderek girişimde bulunacaklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul milletvekili Oğuz Kaan Salıcı'nın, Dışişleri Bakanlığı'nın göndereceği heyete dahil olacağını belirtti.

Salıcı ise Sputnik'e yaptığı açıklamada, hükümetin oluşturduğu bir heyetle değil Meclis'te bulunan partilerden milletvekillerinin katılımıyla ABD'ye giderek bir dizi temasta bulunacaklarını söyledi.

‘AKP'DEN ARKADAŞLAR DA OLACAK'

Programın detaylarının henüz belli olmadığını söyleyen Salıcı şunları söyledi: "Şu anda uçak ayarlamaları yapılıyor. 31 Temmuz ya da 1 Ağustos'ta olacak ancak kesinleşmiş değil. ABD'de yapılacak görüşmelerin detayları da henüz belli değil. Onunla ilgili büyükelçilik gerekli randevuları organize etmeye çalışıyor. Bakanların açıkladığı ‘İki bakan gidecek ve iade görüşmelerini gerçekleştirecek' bilgisi var biliyorsunuz, biz o heyette değiliz. Biz parlamentodan bir milletvekili grubu olarak gideceğiz, yani parlamenterler gidecek. İçinde AKP'den de arkadaşlar olacaktır, belki başka partilerden de arkadaşlar olacaktır."

HDP: BİLGİMİZ YOK

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmeye davet edilmemelerine tepki gösteren HDP ise Gülen'in iadesi için ABD'ye gidecek milletvekili heyetiyle ilgili kendileriyle herhangi bir temas kurulmadığını açıkladı. Sputnik'in ulaştığı HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken "Bu konuda bize iletilmiş bir resmi yazı da yok, herhangi bir bilgimiz de yok. Dolayısıyla değerlendirme yapma koşullarına sahip değiliz. Parlamentoda bir heyet teşekkülü olacaksa resmi yazıyla partilere bildirilir. Böyle bir resmi yazı bize iletilmiş değil" dedi.

Kaynak: Birgun.net