CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran 15 Temmuz darbe soruşturmaları ile ilgili yaptığı eleştiride, "Öyle şeyler oluyor ki bugün. Ben artık akıl tutulması değil, akıl donması diyorum. AYM'nin 2 üyesi gözaltına alındı. FETÖ'den. 'FETÖMATİK' oldu artık. İstediğin zaman akla, istediğin zaman karala, adını da FETÖMATİK koy" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Muğla ve ilçelerine düzenlediği program kapsamında akşam saatlerinde Bodrum'a geldi. CHP Bodrum İlçe Başkanlığı'na beraberinde Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Nurettin Demir ve İl Başkanı Mürsel Alban ile birlikte gelen Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran'ı İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve partililer karşıladı.

Partililere hitap eden Cankurtaran, Anayasa Mahkemesi Üyesi Erdal Tercan ve Alparslan Altan'ın gözaltına alınmasına ilişkin eleştiri bulundu. Cankurtaran, "Öyle şeyler oluyor ki bugün. Ben artık akıl tutulması değil, akıl donması diyorum. AYM'nin 2 üyesi gözaltına alındı. FETÖ'den. 'FETÖMATİK' oldu artık. İstediğin zaman akla, istediğin zaman karala, adını da FETÖMATİK koy. Bu bitecek, başka bir cemaat gelecek. Çünkü AKP kurulurken, yeknesak bütüncül tek bir başına kurulmuş bir parti değil. Genel Başkanımızın da dediği gibi 'Bir musibet bin nasihatten kıymetlidir', umarız ders alırlar. Umarız bundan sonraki aşamada yapılan hataları yapmazlar. AYM üyelerin gözaltına alınma nedeni ise, 'sosyal çevreden alınan izlenim'. Delil bu, hukukun bittiği noktadır. Sözün bittiği noktadır. Sosyal çevreden dinlemeyle yapılan soruşturmanın fişlemeden hiçbir farkı yoktur. Bunun önü alınamaz bir hukuksuzluğa gideceğini hepimiz biliyoruz, görüyoruz" dedi.

"OHAL durumunun uzatılmasına kesinlikle karşıyız"

Cankurtaran, Olağanüstü hal durumunun uzatılmasına karşı olduklarını belirterek, "Olağanüstü Hal süreci biter, Türkiye normal demokrasi zemininde siyaset yapmaya devam eder. Milletin seçtiği temsilcilerle, yasama görevini yapar. TBMM'yi kimse daha fazla işlevsizleştiremez. Kanun Hükmünde Kararnamelerle anayasaya aykırı bir şekilde devleti yeniden inşa edemez" dedi.

"Turizm teşviklerinin altı boş"

Cankurtaran, turizmin çok kötü olduğunu belirterek, "Turizm teşviki adı altında getirilen teşviklerin tamamen altı boş. Zaten bu hükümet hangi teşvik paketini getirdi, hangi çözüm sürecini getirdiyse altı boş. Boş bir balon. Maalesef getirdikleri teşviklerde ne turizmi canlandırmak için ne turizmin yan sektörlerine de cevap verecek durumda değil. Rusya ile Putin ile ilişkileri geliştirmekle, tek başına turizmin hareketlenmesine sebep olmaz. Bu sadece kamuoyunda bir algı yaratmaya yeter" dedi.

"Özgür düşünceyi tıkadığınız taktirde, bu ülkenin önü tıkanır"

Cankurtaran, "Bir ülkede özgür basın susturulursa, o ülke susar. Bir ülkede muhalif diye, basın mensubu tutuklanıyorsa, o ülkede bütün zihinler tutuklanmış demektir. Özgür düşünceyi tıkadığınız taktirde, bu ülkenin önü tıkanır. Biz yazarlar, medya mensupları konusunda, özel olarak hassasiyetimizi ifade ediyoruz. Ayrıca gözaltına alınma sürelerinin uzunluğu, ayrıca tutuklanma süreci içinde yaşanılan olumsuzluklar, hapishanedeki yaşam zorlukları, yaşam standartlarının çok düşürülmüş olması konusunda da gerekli uyarıları yapıyoruz. Bir an önce haksız, muhalife karşı, özgür basına karşı yapılan baskının kalkması için elimizden geleni yapacağız. Çok acı bir şey, muhalif basının FETÖ adı altında bir sürek avına dönüşmesi utanç verici bir şey" dedi.

Cankurtaran, basın açıklamasının bir süre partililerle görüştükten sonra, Bodrum'dan ayrıldı. ()

Kaynak: Birgun.net