HABER MERKEZİ

Mardin E Tipi Cezaevi’nde kalan gazeteci ressam Zehra Doğan’a götürülmek istenen bir kıyafet, üzerinde İngilizce “barış” yazdığı için içeri alınmadı

Yaptığı haberler ve resimler nedeniyle “terör örgütü üyeliği” ile suçlanan JINHA editörü Zehra Doğan’a götürülmek istenen bir kıyafet, üzerinde İngilizce peace (barış) yazdığı için cezaevine alınmadı. Doğan’a kıyafeti vermek isteyen görüşçüsü Onur Erem, yaşananları BirGün’e anlattı.

Kışın yaklaşması nedeniyle, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Zehra Doğan’a kıyafet götürmek istediğini söyleyen Erem, görevlilerin kıyafetleri incelerken “Bunun üzerinde barış yazıyor, bunu alamayız” dediğini aktardı. İtirazı üzerine başka bir görevlinin daha kıyafeti incelemek için geldiğini ve aynı tepkiyi verdiğini söyleyen Erem, “Kıyafette kötü bir şey yazmıyor ki, sadece barış yazıyor” diye itiraz ettiğinde “Hapishane yönetiminin kesin emri var, böyle siyasi sembolleri içeri almıyoruz. Bu kıyafetin buradan geçmesine izin verirsek cezaevi yönetimi bize kızar” yanıtı aldığını aktardı.

Koğuşlarda ‘Gündem’ araması

Erem, Zehra Doğan’ın diğer tutuklu ve hükümlülerle birlikte Özgür Gündem Zindan gazetesini çıkardıktan sonra yaşadıklarını da aktardı: “İçerde hazırlanan gazetenin ardından İçişleri Bakanlığı’ndan cezaevi idaresine bir baskı gelmiş, ‘İçerde gazete basılmasına nasıl izin verirsiniz’ diye. Bu baskının ardından Zehra, koğuşlarında arama yapılarak baskı makinası arandığını söyledi”. Erem ayrıca Doğan’ın tutuklandığı 23 Temmuz tarihinde halihazırda kapasitesinden fazla olarak 30 kişinin tutulduğu koğuşlarda 45’ten fazla kişinin kaldığını, kalabalık nedeniyle oluşan havasızlığı önlemek için pencere ve kapıların sürekli açık tutulduğunu, havaların soğumasıyla bu durumun hapishanedekiler arasında hastalıkları artırdığını aktardı.

Kaynak: Birgun.net