SELİN TEKİN

Aydın Valiliği; Aydın’da 12 jeotermal saha ihalesini protesto etmek için 17 Ağustos’ta AYÇEP’in Çevre Nöbeti adı altında yapacağı toplantıya ve basın açıklamasına OHAL’i gerekçe göstererek izin vermedi.

Yasaklamalara rağmen 15 Ağustos’ta Aydın Kent meydanında toplanıp Çevre Nöbeti tutan ve Aydın çevre sorunları ile ilgili bir durum değerlendirmesi yapan gruba emniyet yetkilileri, toplantı yapmalarının yasak olduğunu, eğer çevre nöbetine devam ederlerse haklarında işlem uygulanacağını söyleyerek grubun nöbetini engelledi.

‘Çevre Nöbeti’ni hayatın her alanında kesintisiz şekilde tutacaklarını belirten Çevre Gönüllüleri, ülkede siyasal yönetim olarak bir aya yakın süredir OHAL yönetimi olduğunu, Aydın'da 2005 yılından itibaren çevreye yapılan katliamlar nedeni ile zaten bir OHAL yaşandığını ve bu OHAL yönetiminde Aydın'da suyun, toprağın ve havanın kirlendiğini ifade etti.

Bununla beraber Aydın'ın tarım ürünleri arasında olan incir, zeytin ve kestanenin de kalite ve rekolte olarak zarar gördüğünü, geçimini tarımdan karşılayan halkın fakirleştiğini, Aydın'da kanser ve ölümlerin de Türkiye ortalamasından fazla olduğunu söylerken bu sürecin böyle devam edemeyeceğini vurguladı.

Kaynak: Birgun.net