Türkiye devrimci hareketinin önder isimlerinden Hüseyin Cevahir, Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Şobek Köyü’nde bulunan mezarı başında anıldı.

Cevahir'i anmak için bir araya gelen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyeleri anma öncesinde mezarlığa bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında sık sık, "Mahir-Hüseyin-Ulaş kurtuluşa kadar savaş", "Dev-Genç yürüyor gelenek sürüyor" ve "Devrimci Yol'umuz Çayanların yoludur" sloganları atıldı. Mezar başında yapılan anmadan konuşan ÖDP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ozan Sürer, "Cevahirlerin açtığı bağımsız devrimci siyasetin yolu, bugün birleşik mücadeledir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi'nin (THKP-C) Mahir Çayan ve Ulaş Bardakçı ile birlikte önder kadrosu içerisinde yer alan Hüseyin Cevahir, İsrail Başkonsolosu Efraim Elrom'un öldürülmesi eyleminin ardından aranırken, İstanbul Maltepe'de Mahir Çayan ile birlikte saklandıkları evin kuşatılması sonucu polislerle girilen çatışmada 1 Haziran 1971 günü hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Birgun.net