Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkii'nde madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu' raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan Türkiye'nin en büyük çevre davasında karar duruşması 19 Eylül tarihinde, Rize İdare Mahkemesi'nde görülecek.

Bu davaya ilişkin dava öncesinde ise Rize'de, "Vatansever Rizeli Gençler" imzasıyla "Bayrağa karşı olanın hakkı kötektir" denilerek bir bildiri yayımlandı.

Yayımlanan bildiride, 'dış mihraklar tarafından halkın galeyanı sağlanarak ikinci bir Gezi Parkı ortamı oluşturulmak peşinde' ifadeleri yer aldı. Davayı izlemek için Rize'de olacak halka karşı, sözde çıkarılacak taşkınlık ve saldırılara önlem amacıyla 'yardımcı envanterlerle' çağrıda bulunulurken 'yardımcı envanterler'in ne olduğu merak konusu oldu.

Halka dönük tehdit dolu ifadelerin yer aldığı o bildiri şöyle:

Cerattepe davasında karar duruşması 19 Eylül´de

"Sevgili hemşerilerimiz,

Ülkemizin karışması ve bölünmesi için elinden gelen her şeytanlığı yapan dış mihraklar şimdi de "Cerattepe"yi bahane ederek saf ve temiz Artvin halkını galeyana getirip ikinci bir Gezi Parkı ortamı oluşturmak peşinde.

Ülkemizin utanç kaynağı, maneviyat, millet bilinci yoksunu Öğrenci Kolektifleri de bu fırsattan istifade ortalığı karıştırma niyetinde. Almanya bağlantılı kişilerin finansman desteğiyle çok sayıda araç ve envanterle Rize Adliyesi'ne gelecek olan bu insanlar devletimizin milli çıkarlarına tahammül edemeyen vatan düşmanlarıdır. Dün FETÖ'nün yaptığıyla yarın bunların yapacağı arasında bir fark yoktur.

Cerattepe davası öncesi Artvin'de tüm eylemler yasaklandı

Bizler duyarlı vatanperver Rizeli gençler olarak duruşmanın yapılacağı 19 Eylül Pazartesi günü saat 08:00'dan itibaren Rize Adliyesi önünde yerimizi alacağız. Hiçbir protesto veya taşkınlığa izin vermeyeceğiz. Kimse şunu unutmasın burası ülkenin yıkılmaz kalesi Rize'dir, bayrağa karşı olanın hakkı kötektir.

Not: Çıkarabilecekleri taşkınlıklara ve saldırılara karşı gerekli önlem niteliğinde yardımcı envanterlerimizle geleceğiz. :)

İMZA: Vatansever Rizeli Gençler"

Kaynak: Birgun.net