BİRGÜN/ANKARA

CHP Samsun milletvekili Kemal Zeybek, yargıya yönelik operasyonlarda hükümetin kendi istekleri doğrultusunda karar vermeyen kişilerin açığa alınmasını da sağladığı iddiasında bulundu.

Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada, cemaatlerle hiç ilgisi olmayan yargı mensuplarının cemaatin aktif elemanı gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade etti. Böylelikle nitelikli hakim ve bürokratların görevlerinden uzaklaştırıldığını belirten Zeybek, bu kişilerin yerine deşifre olmayan cemaat üyelerinin getirilmeye çalışıldığını kaydetti.

Yargının önemli olduğunu güven duygusunun zedelenmemesi gerektiği uyarısında bulunan Zeybek, yargının içinin bilinçli şekilde boşaltılmaya çalışıldığına dikkati çekti. Zeybek açıklamasında şunları kaydetti:

‘’Türk milleti adına karar veren hakimlerin zarar görmesi engellenmeli ve bu hakimlerimizin görevlerinin başına dönmeleri sağlanmalı. AKP’nin isteklerini yerine getirmeyen Türk milleti adına karar veren adaletin tecelli etmesi için uğraş veren yargı mensuplarının açığa gözaltına alınmaları düşündürücüdür. Durum titizlikle incelenmeli suçsuz olan kamu görevlileri korunmalıdır.”

Kaynak: Birgun.net