Kamudaki tasfiyelerin cadı avına dönüşebileceği yönündeki endişeler sürerken, bu endişeleri artıran bir gelişme de İzmir’de yaşandı. Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube üyesi rehber öğretmen Şeyda Kara, Gülen Cemaati’yle ilişkisi olduğu iddia edilerek açığa alındı. Kendisine tebligat geldiğini söyleyen Kara, Eğitim Sen üyesi olduğunu vurgulayarak, Cemaat ile hayatı boyunca hiç yolunun kesişmediğini belirtti.

BirGün’e konuşan Kara, “Milli Eğitim Bakanlığı’nda rehber öğretmen olarak çalışıyorum. Bu Cemaat olayları sonrası, geçen perşembe günü bir tebligat aldım. Tebligat sonrasında, sendikam Eğitim Sen’le görüştüm. Gerekli işlemler orada başlatıldı. Ayrıca; Psikologlar Derneği, İzmir Psikodrama Derneği ve Toplumsal Dayanışma için Psikologlar üyesiyim. Bu derneklerle de iletişime geçtim, gerekli desteği sağlayacaklarını söylediler. Genel Merkezimiz de Bakanlık ile görüşmelerini sürdürüyor. İzmir’de bu şekilde açığa alınan toplam 6 Eğitim Sen’li üyesiyiz” dedi.

‘Yanlıştan dönülecek’

Hakkında asılsız iddialardan başka bir şey olmadığını kaydeden Kara, şöyle devam etti: “Ya benden haz etmeyen birisi şikâyette bulundu ya da isim karışıklığı var. Öğrencilik yıllarımda ya da iş hayatımda da Cemaat ile hiçbir şekilde yolum kesişmedi. Buna rağmen benim o listelere adım nasıl girdi? İddiadan başka hiçbir şey yok ortada. Normalde soruşturma başlatırlar, gerekli görülürse memur açığa alınır. Fakat şu an, OHAL’den dolayı biz direkt soruşturma geçireceğiz diye açığa alındık. Henüz ifadem alınmadı, halen bekleyişteyim. Böyle bir mağduriyet yaşıyorum. Görevden uzaklaştırıldım. Ama umudum var, yanlışlık giderilecek diye düşünüyorum. Sendikam Eğitim Sen de bu yönde çalışıyor.”

Kaynak: Birgun.net