ERK ACARER

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından pek çok dosyanın yeni baştan ele alınması zorunluluğu ortaya çıktı. Cizre’de polis kurşunuyla öldürülen Nihat Kazanhan Davası da bu dosyalardan biri olarak değer kazandı. Başından beri Kazanhan Davasını inceleyen Avukat Dilsiz, savcılığa dosyada yer alan sanıkların Gülen cemaati ile irtibatlarının araştırılmasına yönelik dilekçe sundu. Dilsiz, davanın 5 sanık polisi olan M.N.G., H.V., G.T., O.Ç. U.İ. hakkında, Fetullah Gülen Terör Örgütü ile bağlarının bulunup bulunmadığının araştırılmasını istedi.

‘Polislerin peşini bırak’

Bu dilekçenin ardından, Kazanhan’ın avukatı aranarak tehdit edildi. Rojhat Dilsiz, bu konu ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Dilsiz, suç duyurusunda, kendisini arayan bir şahsın, onu “Kazanhan dosyasıyla uğraşmaya devam edersen sonun iyi olmaz” sözleriyle tehdit ettiğini belirtti.

Dilsiz’in Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde şu satırlar yer aldı: “09.08.2016 Günü saat 15: 33 sıralarında tarafımı arayan kişi bana; “Kazanhan dosyasıyla neden bu kadar uğraşıyorsun? Polise ne garezin var? Böyle devam ederse sonun kötü olur, diyerek telefonu kapatmıştır…”

Dilsiz, telefon geldiği sırada, Şırnak Barosu’nda bulunduğunu ve Baro Başkanı’nın yanı sra yanındaki avukatlarında duruma tanıklık ettiğini belirtti.

Kazanhan Davası Avukatı, 15 Temmuz’un ardından “Akamete uğrayan yüzlerce dosyanın bir kez daha araştırılmasının zorunlu hale geldiğine dikkat çekti.

Kaynak: Birgun.net