Kayseri'de lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Cansel Buse K.'nın matematik öğretmeni Bayram Ö.'nün tecavüzüne uğradıktan sonra intihar etmesiyle ilgili iddianamenin bir hafta içinde tamamlanacağı belirtildi.

Olayla ilgili olarak Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'nde görevden el çektirip haklarında idari soruşturma başlatılan işlem de yapılan okul müdürü, 2 müdür yardımcısı ve 2 rehber öğretmenin ise 'suçu bildirmedikleri' gerekçesiyle yargılanacakları ifade edildi.

Valilik tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturma sonucu Cansel Buse K.'nın intiharının ardından açılan idari soruşturmada açığa alınan lise müdürü E.E, Müdür yardımcıları M.T.İ ve A.E ile rehber öğretmenler Z.A ve K.C , TCK'nın 279'uncu maddesinin 1'inci fıkrasındaki 'Kamu adına soruşturma ve kavuşturmayı gerektiren bir suçun işlendiği göreviyle bağlantılı olarak öğrenip de yetkili makamlara bildirimde bulunmayı ihmal eden veya bu hususta gecikme gösteren kamu görevlisi 6 aydan, 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır' hüküm uyarınca, açılacak bu davada birleşik ya da ayrı bir davada olmak üzere yargılanacaklar.

Savcılık yetkilileri, gerek sosyal medyada, gerekse medyada konuyla ilgili gizlilik yasağı bulunmasına karşın çok sayıda haber ve yorumun yer aldığını, bilgi kirliliği ve tek taraflı algı oluşturulduğunu, bunlarla ilgili olarak gerek Cumhuriyet savcılığı, gerekse Cansel Buse K.'nın ailesinin veya matematik öğretmeni Bayram Ö.'nün şikayetçi olarak, suç duyurusunda bulunup dava açılabileceğini belirttiler.

Soruşturma dosyasının tamamlanmasının ardından 17 yaşındaki Cansel Buse K.'nın intiharından sorumlu tutularak tutuklanan öğretmen Bayram Ö. hakkında 'cinsel istismar ve reşit olmayan kişiyle ilişkiye girmek' suçundan dava açılacağı kaydedildi. ()


Kaynak: Birgun.net