Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda Gazeteci Can Dündar'a silahlı saldırı düzenleyen Murat Şahin'in sorgusu devam ederken olayın 'organize saldırı' olma ihtimali yükseliyor.

Saldırganın ardından dün gece gözaltına alınan iki kişiden birinin olay yerinde gözcülük yaptığı diğerinin ise silah temin ettiği ileri sürüldü.

Buna bağlı olarak soruşturma kapsamında olayın organize bir saldırı olma ihtimalinin güçlendiği belirtildi.

Şüpheli Murat Şahin, ilk yakalandığında saldırıyı Can Dündar'a kızdığı için tek başına düzenlediğini ve kimseden yardım almadığını söylemişti.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada Can Dündar’a silahlı saldırıyaptıktan sonra teslim olan Murat Şahin, ardından bu kişiyle irtibatlı olduğu tespit edilen iki kişi daha gözaltına alınmıştı.

EK GÖZALTI SÜRESİ ALINDI

Savcılıktan ek gözetim izni alınan şüphelilerle ilgili polis soruşturması çok yönlü sürüyor.

Gözaltına alınan şüphelilerden birinin Murat Şahin’in arkadaşı olduğu ve olayın olduğu saatteÇağlayan meydanında dolaştığı tespit edildi.

Bu kişinin Murat Şahin’e gözcülük yapmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Gözaltına alınan ikinci kişinin ise Murat Şahin’e saldırıda kullandığı silahı temin eden kişi olduğu sanılıyor.

Ancak sorgularında suçlamaları reddeden iki şüpheliden gözcülük yaptığı iddia edilenin tesadüfen Çağlayan meydanında bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre saldırı için silah temin ettiği düşünülen ikinci şüpheli ise Can Dündar’a saldırı yapılacağını bilmediğini söyledi.

Polis, bu kişilerin ortaya çıkarılmasıyla güçlenen, ’organize saldırı’ ihtimali üzerinde duruyor.

Gözaltındaki şüphelilerin cep telefonu kayıtlarını inceleyen polis bağlantılarını tespit etmeye çalışıyor. ()

Kaynak: Birgun.net