20 Eylül Salı sabahı Bursa’da kent içi ulaşımda kullanılan Bursaray’da yaşanan olay şöyle gelişmişti: Uludağ Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nü bitirdikten sonra Yüksek Lisans yapmak için başvuran D.K., bindiği Bursaray ile merkez Yıldırım İlçesi’ne gitmek istedi. Metro, Şehreküstü ile Demirtaş Metro İstasyonu arasındayken, 50 yaşlarındaki erkek bir yolcu iddiaya göre yanında duran ve kulaklık ile müzik dinleyen erkek gence, "Neden beni rahatsız ediyorsun diyerek?" küfretti.

MÜZİK DİNLEDİĞİ İÇİN HAKARETE UĞRAYAN GENCE DESTEK VERDİ

'da yer alan habere göre, kadın bir yolcu, bunun üzerine müzik dinleyen gence destek vererek, bağıran kişiye, "Neden bu yaştaki gence yüksek sesle sinkaflı küfür ediyorsunuz? Ayıp değil mi?" diyerek tepki gösterdi. Buna sözlere tepki gösteren yolcu bunun üzerine kadına, "Ben sizin hakkınızı savunuyorum. Rahatsız olmamanız için" yanıtını verdi. Kadın, bunun üzerine "Ben müziği sesini duymuyorum. Sizin ulu orta sinkaflı küfür etmenizden rahatsızlık duyuyorum" diye yanıt verdi.

ŞORTLU KADINA SALDIRIYI 'HATIRLATTI'

Bu sözlere de tepki gösteren aynı yolcu, "Şortlu kadının başına gelenleri biliyorsunuz. Hala konuşuyorsun. Kes lan sesini" diye bağırdı.

Bu sırada, Demirtaşpaşa istasyonunda inmek için hareket eden D.K., öfkeli yolcuya, "Bu konunun şortlu kadın ile ne alakası var?" diye sordu. Bu sözlere de sinirlenen erkek yolcu bu kez D.K.’ye dönüp, "Sonra sizin de başınıza gelebilir bu olaylar. Hala konuşuyorsunuz" dedi. Genç kimyagerden, "O halde bu durum herkesin başına gelebilir. Sizinde akrabanızın başına gelebilir" demesi karşısında yine sesini yükselten yolcu, iddiaya göre "Kes lan sesini o...u" diye bağırarak tepki gösterdi. D.K., metrodan indikten sonra bu kişinin ardından sürekli kendisine bakıp, başını sallayarak geldikten sonra ayrıldığını belirtti.

TANIKLARDAN YARDIM İSTEDİLER

D.K., metroda olanları arkadaşlarına anlattı. Bu olayın sosyal medyada yer alması sonucu genç kız dün öğleden sonra Avukatı Fırat Can Güngör aracılığı polise başvurmadan Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Avukat Fırat Can Güngör, yaptıkları şikayet üzerine BURULAŞ tarafından metrodan çıkan zanlının görüntülerine ulaşıldığını bu görüntülerin polise verildiğini söyledi. Güngör, "Davanın takipçisi olacağız. Ricamız zanlının sataştığı 20 yaşındaki genç ile tartıştığı diğer kadın yolcunun tanıklık yapması" dedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri şikayet ile ilgili başvurunun dün kendilerine öğleden sonra ulaştığını belirtip, izledikleri güvenlik görüntülerinden hakaret ettiği öne sürülen kişinin kimliğini araştırdıklarını açıkladı.

Kaynak: Birgun.net