Bursa’da dün yapılmak istenen 10 Ekim Ankara Katliamı anmasına polis saldırmış ve 33 kişi darbedilerek gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar bir gece emniyette bekletildikten sonra bugün serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 2 çocuk ise Çocuk Şube’deki işlemlerin tamamlanması sonrası serbest bırakılacak.

Bursa Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla Bursa emniyeti önünde toplanan yüzlerce kişiye ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman’da destek verdi.

Evrensel'in haberine göre, gözaltındakiler serbest bırakıldıktan sonra Nilüfer Belediyesi Kent Konseyinde Bursa Demokrasi Güçleri bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada konuşan Hasan Özaydın; “ Burada toplananların hemen hemen hepsi bir yıl önce Ankara’daki o alçak saldırıya tanık oldular. Bizler aradan geçen bir yılın ardından katillerin peşinde koştuk koşacağız. O gün her şeyden haberi olanlar hiçbir önlem almazken dün bu katliamı protesto etmek için Setbaşından Heykele yapacağımız yürüyüşe saldırdı ve onlarca arkadaşımız darp edilerek gözaltına alındı. Emniyetle bir hafta öncesinden görüşmelere başladık fakat hiçbir sonuç alınmadı. Eylem anında emniyetle görüşürken daha görüşmemiz bitmeden polis müdahalesi geldi. O gün önlem almayanlar bugün halka saldırıyor. Biz ne olursa olsun bu mücadeleden geri durmayacağız. Dün olduğu gibi bugünde, yarında sokaklarda olacağız” dedi.

Kaynak: Birgun.net